Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Už posedmé organizuje nemocnice sbírku Vánoční pokoj. Tentokrát bude pro těhotné maminky

Letos posedmé by mohli pacienti pod stromeček dostat nově opravený pokoj. Již tradiční akce startuje stejně jako předchozí roky měsíc před Štědrým dnem. Cílem je během jednoho měsíce získat prostředky od dárců, za které se během následujícího roku pokoj opraví. Zatím se to povedlo už šestkrát. Tentokrát je pokoj pro těhotné pacientky.

Princip Vánočního pokoje je jednoduchý. Na stránkách www.nemji.cz/vanocnipokoj si vyberete věc, na kterou chcete přispět. Nemocnici napíšete položku, kterou jste si vybrali, a ta zašle platební podklady a na stránkách ji označí jako obsazenou. Peníze na vybavení by jihlavská nemocnice chtěla vybrat do Štědrého dne.

Letos to je pokoj pro nastávající maminky: „V pokojíčku chceme vytvořit soukromí, pohodlí v období čekání nebo přípravy na porod a zároveň vytvořit i příjemné prostředí pro nemocné těhotné, aby se cítily v prostředí nemocnice komfortně. Pokoj bude sloužit i maminkám, které mají novorozené miminko hospitalizované na novorozenecké JIP, k zotavení po vaginálním nebo operačním porodu a vytvoření dobrých podmínek k rozvoji laktace,” říká lékařka Monika Stretavská.

„K vytvoření komfortu klientek bychom chtěli rozdělit stávající koupelnu, která momentálně slouží pro dva sousedící pokoje. Koupelna nesplňuje současné trendy. Cílem je rozdělit koupelnu, abychom vytvořili příjemné prostřední na hygienu a přípravu pro těhotné s dostatkem soukromí a komfortu. Druhá nově vzniklá koupelna by sloužila maminkám po porodu,” dodává.

Kdo si vybere danou věc na stránce www.nemji.cz/vanocnipokoj, zašle informaci na vědomí na email: zachrlovam@nemji.cz. Následně bude zasláno číslo účtu pro platbu, budete zapsáni na seznam dárců a položku bude vyřazena jako zakoupená.

Zvelebit se podařilo už šest pokojů, a to na dětském, traumatologickém, gynekologickém, onkologickém, geriatrickém, rehabilitačním oddělení. Tomu na gynekologickém oddělení dá Nemocnice Jihlava nový kabát během roku 2020. 

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky nemocnice, Jihlava, Vánoční pokoj, Štědrý den, Lékárenský komplex Jihlava, porod, koupelna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už posedmé organizuje nemocnice sbírku Vánoční pokoj. Tentokrát bude pro těhotné maminky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.