Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dobroch 2019: V Jihlavě byli již počtrnácté oceněni dobrovolníci

Hudební skupina The Shots, taneční skupina Nart dance school a nízkoprahové zařízení Erko z Jihlavy roztančily slavnostní večer spojený s předáváním ceny „Dobroch“. Ten se uskutečnil v pátek 1. listopadu v Hotelu Gustav Mahler v Jihlavě a pořadatelem byla Oblastní charita Jihlava.

„Tento večer je již 14. setkáním, kde vyjadřujeme vděčnost dobrovolníkům, kteří pracují v jednotlivých službách jihlavské Charity, ale také v jiných organizacích, například Život 99, Domov Ždírec, Nemocnice Jihlava a dalších,“ uvedl Roman Mezlík, vedoucí dobrovolnického centra Oblastní charity Jihlava.

Celkem 17 dobrovolníků převzalo ocenění z rukou Petra Laštovičky, náměstka primátorky města Jihlavy, a Daniela Škarky, zastupitele města Jihlavy. Dobrochy pro rok 2019 se například stali Petra Humlerová a pes Scoty za canisterapii a návštěvní činnost se psy v Nemocnici Jihlava, Josef Kundera za doprovázení klienta na vozíku a pomoc při jednorázových a sbírkových akcích Charity Jihlava a Jaromír Srp za zprostředkování kontaktu se společenským prostředím klientce, která je upoutána na invalidní vozík. 

„Pomáhat druhým se stalo součástí mého života, naplňuje mě radostí, dodává mi energii a nacházím v tom možnost vlastní seberealizace,“ poznamenala další oceněná Monika Tobolková, která dochází ke klientce do Domova Ždírec.

„Dobrovolnictví je důležitý prvek sociálních i zdravotních služeb a jsem rád, že tento trend se u nás na Vysočině neustále rozšiřuje a nabývá na významu,“ podotkl závěrem Pavel Franěk, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, který předal ocenění dvanácti místním asistentům koordinátora Tříkrálové sbírky, která je největší dobrovolnickou akcí v České republice.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky Dobroch, dobrovolnictví, ocenění, Charita Jihlava, Jihlava, charita, Gustav Mahler, Lékárenský komplex Jihlava, Ždírec, Pavel Franěk, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobroch 2019: V Jihlavě byli již počtrnácté oceněni dobrovolníci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.