Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihlavští zastupitelé na další tři roky schválili strategický plán sociálního začleňování

Jihlavská radnice na počátku tohoto roku uzavřela spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování. Na základě domluvy byl vytvořen Strategický plán sociálního začleňování města Jihlavy, který nastaví klíčová témata vzájemné spolupráce. Plán, který bude platit další tři roky, v úterý 24. září na svém zasedání, které trvalo 12 hodin, schválilo Zastupitelstvo města Jihlavy.

„Věříme, že naplňování strategického plánu přispěje k pozitivnímu rozvoji města v oblasti bydlení, zaměstnanosti, bezpečnosti, dluhové problematiky, sociálních služeb, zdraví ve vztahu k rodinám a jednotlivcům, kteří se ocitli v sociálním vyloučení nebo jsou tímto vyloučením bezprostředně ohroženi,“ uvedl uvolněný radní pro sociální oblast Daniel Škarka.

Do tvorby Strategického plánu sociálního začleňování se zapojili místní odborníci z oblasti bydlení, zaměstnanosti, bezpečnosti, občanského soužití, dluhů i zdraví. Strategický plán obsahuje jak informace o míře a struktuře sociálního vyloučení v Jihlavě, tak plán jednotlivých kroků vedoucích k zlepšení místní situace.

„Strategické plány sociálního začleňování jsou vytvářeny na dobu spolupráce v rámci Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám. Tedy tři roky, avšak po skončení tohoto období následuje vyhodnocení plánu a jeho opatření a navržení revize na další časové období,“ doplnil Škarka.

Schválený uvedený plán bude podkladem pro čerpání finančních prostředků z Evropských strukturálních a investičních fondů, především pak z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu. „Některá opatření však lze financovat i z jiných dotačních titulů, některé dokonce ke své realizaci nepotřebují žádné zvláštní finanční prostředky,“ přiblížil uvolněný radní.

Foto mapio.net

Štítky plán, sociální, začleňování, strategie, zastupitelstvo, Jihlava, zaměstnanost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští zastupitelé na další tři roky schválili strategický plán sociálního začleňování | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.