Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cestovní ruch i vodíkové technologie. Vysočina hledá příležitosti v Itálii

Hned v několika oblastech hodlá Vysočina rozvíjet spolupráci s italským regionem Friuli Venezia Giulia. Cestovní ruch, vodíkové technologie, poskytování zdravotních a sociálních služeb i výměny zkušeností na úrovni místních samospráv jsou témata, která mohou být součástí spolupráce. I proto pozvání prezidenta italského regionu Massmiliana Fedriga na krátkou návštěvu Terstu přijal hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

„Památky UNESCO a významný nárůst jejich návštěvnosti nabízí spolupráci destinačních agentur Vysočina tourism a PromoTurismoFVG. V souvislosti se stárnutím populace jsou nevyhnutelné úpravy systémů poskytování zdravotní a sociální péče v celé Evropě, proto jsou pro nás společné i práce na projektech zdravotně-sociálního pomezí. Aktivní přístup k výzkumu a vývoji vodíkových technologií v blízké době může přinést příležitosti ekonomického růstu, prosto se stejně jako Vysočina i se Friuli Venezia Giulia aktivně angažuje v této oblasti,“ potvrdil možné obrysy spolupráce hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Součástí pracovní cesty byla i návštěva Rittmeyerova institutu v Terstu, který poskytuje péči o zrakově postižené a pomáhá jim s integrací do společnosti. Právě integrace osob zdravotně postižených je nosným pilířem partnerství institutu s Domovem Jeřabina Pelhřimov, příspěvkovou organizací kraje.

„Italský region je navíc i národním lídrem pomoci obyvatelstvu postiženém válkou na Ukrajině, což koresponduje i s dlouholetým partnerstvím Kraje Vysočina se Zakarpatskou oblastí Ukrajiny,“ doplňuje hejtman.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Vítězslav Schrek, Terst, Světové dědictví UNESCO, Evropa, ruská invaze na Ukrajinu, Ukrajina, Pelhřimov

Cestovní ruch i vodíkové technologie. Vysočina hledá příležitosti v Itálii | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.