Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V jihlavském zastupitelstvu se vyměnili dva ze čtyř zastupitelů za STAN

Do jihlavského zastupitelstva nastoupili dva noví členové zvolení za Starosty a nezávislé kandidáty (STAN). Na úterním zasedání složili zastupitelský slib Kateřina Remsová a Vojtěch Šoula. Starostové, kteří jsou na radnici v opozici, mají čtyři zastupitele. Radek Rychnovský rezignoval, protože byl zvolený do širšího vedení Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Miroslava Zápotočná svoji rezignaci odůvodnila pracovními důvody.

Oba nově zvolení zastupitelé kandidovali v loňských komunálních volbách za STAN jako nestraníci. Právnička Kateřina Remsová je podle webu města také spolumajitelku lezeckého centra, kde působí jako instruktorka a trenérka a vede lezecké kroužky pro děti a mládež. Vojtěch Šoula je student, věnuje se audiovizuální tvorbě a divadlu.

STAN mění dva jihlavské zastupitele, z pracovních důvodů končí Zápotočná a Rychnovský

Jihlavské městské zastupitelstvo dozná dvou změn, obě se týkají opozičních Starostů a nezávislých. Z pracovních důvodů složila svůj mandát Miroslava Zápotočná, ke stejnému kroku přistoupil i její kolega Radek Rychnovský. Nahradí je Vojtěch Šoula...

Členové kandidátky STAN jsou v jihlavském zastupitelstvu v opozici spolu s uskupením Pirátů a Fóra Jihlava a s SPD, tyto tři subjekty mají shodně po čtyřech mandátech. Radnici od loňských komunálních voleb vede hnutí ANO s ODS a lidovci. ANO v Jihlavě komunální volby vyhrálo, v zastupitelstvu obsadilo 14 míst. Z kandidátky ODS a lidovců vzešlo 11 zastupitelů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky ČR, správa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském zastupitelstvu se vyměnili dva ze čtyř zastupitelů za STAN | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.