Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

STAN mění dva jihlavské zastupitele, z pracovních důvodů končí Zápotočná a Rychnovský

Jihlavské městské zastupitelstvo dozná dvou změn, obě se týkají opozičních Starostů a nezávislých. Z pracovních důvodů složila svůj mandát Miroslava Zápotočná, ke stejnému kroku přistoupil i její kolega Radek Rychnovský. Nahradí je Vojtěch Šoula a Kateřina Remsová.

„Po dlouhém rozmýšlení jsem na konci září odeslala svou rezignaci, a to z pracovních důvodů,“ uvedla na svém facebookovém profilu Miroslava Zápotočná, která se angažuje v řadě projektů, které ji stojí velké úsilí a hodně času.

Kromě rodiny a přátel poděkovala voličům za důvěru, „kterou jsem nechtěla nikdy zklamat, proto jsem se rozhodla roli zastupitele opustit s ohledem na všechny mé aktivity a navázané spolupráce za poslední, pracovně velmi bouřlivý rok,“ vysvětlila.

Na její místo v jihlavském zastupitelstvu zasedne Vojtěch Šoula, 21letý student a umělec.

V tomto týdnu se podobně jako Zápotočná rozhodl i její kolega z klubu STAN Radek Rychnovský, který působil také jako předseda finančního výboru. Mandát složil jen těsně před svým jmenováním do Kolegia Nejvyššího kontrolního úřadu. 

„Přestože to pro náš zastupitelský klub STAN i pro Jihlavu bude obrovská ztráta, věřím, že pro NKÚ bude tak pracovitý a čestný člověk, jako jsi Ty, velkým přínosem,“ uvedl na Facebooku k Rychnovského adresu lídr jihlavských Starostů a nezávislých Radek Hošek.

Novou zastupitelkou za Starosty se tak stane Kateřina Remsová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava

Štítky Miroslava Zápotočná, Radek Rychnovský, Radek Hošek, Starostové a nezávislí, STAN, Jihlava, zastupitelstvo, Vojtěch Šoula, Kateřina Remsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

STAN mění dva jihlavské zastupitele, z pracovních důvodů končí Zápotočná a Rychnovský | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.