Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šéf Senátu Vystrčil nedostal pozvání na oběd s prezidentem. Řekl, že to neřeší, něco dobrého mu uvaří manželka

Na Pražském hradě právě probíhá novoroční oběd s prezidentem Milošem Zemanem. Mezi jeho hlavní témata by měly patřit sněmovní volby, koronavirové krize a také zahraniční politika. Na oběd byl pozván předseda Sněmovny Radek Ondráček (ANO). Na tradičním obědě hlavy státu s šéfy komor Parlamentu chybí předseda Senátu a zároveň rodák z Vysočiny Miloš Vystrčil (ODS). Prezident Zeman pozval pouze Ondráčka, Vystrčila neoslovil.

Miloš Vystrčil to podle svých slov neřeší. Podle předsedy Sněmovny je škoda, že nebyl pozván šéf Senátu, s nímž má Zeman napjaté vztahy zhruba od poloviny minulého roku a přestal ho zvát i na schůzky ústavních činitelů ke koordinaci zahraniční politiky. Vondráček to nepřičítá Vystrčilově cestě na Tchaj-wan, která se uskutečnila k nelibosti pevninské Číny i prezidenta, ale spíše některým ostrým vyjádřením Vystrčila na adresu hlavy státu.

Prezident Miloš Zeman zval předsedy parlamentních komor na novoroční obědy pravidelně, podobně jako jeho předchůdci. Výjimkou byl rok 2018, kdy se nekonal. Mluvčí prezidenta to zdůvodnil zaneprázdněností hlavy státu.

„Já to nijak neřeším,“ řekl Miloš Vystrčil k tomu, že nedostal pozvání. Uvedl, že ke své funkci přistupuje profesionálně a v případě, že je potřebné debatovat s jiným ústavním činitelem, tak tak učiní.

„Když se dozvěděla moje manželka, že jsem pozvání nedostal, tak mi slíbila, že až se vrátím domů na víkend, tak že mi uvaří něco dobrého. Vzhledem k tomu, co mi slíbila moje manželka, tak ta moje bolest zeslábla a na to jídlo se v sobotu nebo v neděli těším,“  dodal předseda Senátu s úsměvem. 

Na novoročním obědě v loňském roce Miloš Zeman pozval Vondráčka i předsedu Senátu Jaroslava Kuberu (ODS), který tehdy na Hradě dostal dopis z čínského velvyslanectví s varováním před misí na Tchaj-wan. Zhruba o týden později Kubera náhle zemřel.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto vystrcil.cz | Zdroj lidovky.cz, vystrcil.cz

Štítky Miloš Vystrčil, předseda, Senát, politika, oběd, novoroční, prezident, pozvání, Miloš Zeman, Pražský hrad, Senát Parlamentu ČR, hlava státu, předseda senátu, ODS, Poslanecká sněmovna ČR, koronavirová krize, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šéf Senátu Vystrčil nedostal pozvání na oběd s prezidentem. Řekl, že to neřeší, něco dobrého mu uvaří manželka | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.