Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žalobce zrušil zastavení stíhání Babiše v kauze Čapí hnízdo

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zrušil usnesení o zastavení trestního stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) a členky společnosti Farma Čapí hnízdo Jany Mayerové, bývalé náměstkyně jihlavského primátora. Jejich stíhání v případu údajného dotačního podvodu tedy pokračuje a spis se vrací do Prahy k dozorovému státnímu zástupci. Stíhání Babišových rodinných příslušníků naopak definitivně končí. Zeman to uvedl na dnešní tiskové konferenci.

Pro dozorujícího státního zástupce Jaroslava Šarocha je Zemanův právní názor závazný. Ve věci bude muset provést úkony a doplnění, které mu nejvyšší státní zástupce nařídí. „V současné době není důkazní situace na to, aby mohla být věc obžalována, nebo zastavena," uvedl Pavel Zeman. Zároveň ale zdůraznil, že nepředjímá, jaký má být výsledek vyšetřování, a že u obviněného Babiše i Majerové je nutné ctít presumpci neviny.

Pražské městské státní zastupitelství pravomocně zastavilo Babišovo stíhání v polovině září. Premiér jakoukoliv vinu dlouhodobě odmítá.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Andrej Babiš / Facebook

Štítky Andrej Babiš, stíhání, Pavel Zeman, státní zástupce, Čapí hnízdo, Jana Nagyová, ANO 2011, Farma Čapí hnízdo, a.s., Praha, Jaroslav Šaroch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žalobce zrušil zastavení stíhání Babiše v kauze Čapí hnízdo | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.