Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Historické slavnosti v Třeboni zpestří novinka v podobě promítání do vodní stěny

Do jihočeské Třeboně se i letos na dva dny vrátí jeden z nejznámějších českých rybníkářů Jakub Krčín a jeho doprovod. V pátek večer 20. července a celou sobotu 21. července se s ním budete potkávat v pivovaru Bohemia Regent, na Masarykově náměstí, v zámeckém parku. Po nočním průvodu bude poprvé možno z hráze rybníka Svět vidět v Třeboni water screen show neboli promítání do vodní stěny, s ohňostrojem. To vše při tradičních Historických slavnostech.

Koncert Jakuba Smolíka, který v pátek 20. července na nádvoří pivovaru Bohemia Regent přivítá slavného jmenovce Jakuba Krčína, letošní Historické slavnosti v Třeboni zahájí.

Stavitele rybníků a jeho doprovod bude možné potkávat celou sobotu. Na hlavní scéně na Masarykově náměstí určitě dohlédne na šermířské souboje, s ostatními návštěvníky Třeboně zhlédne ukázky renesančních tanců, kejklířská vystoupení a vlajkovou show, poslechne koncert renesanční a středověké hudby chomutovské skupiny Arcus.

Na scéně v zámeckém parku budou připraveny soutěže pro děti, ukázky historických řemesel a sokolnictví, drezury fríských koní, loutkové pohádky a trenažér lovu ryb na udici.

Letošní 21. ročník slavností uzavře noční průvod městem, odjezd Jakuba Krčína do tmy nad hladinou rybníka Svět a letos ve spolupráci s Rybářstvím Třeboň poprvé také audiovizuální show – promítání do vodní stěny s ohňostrojem.

Podrobný program najdete na webech Informační servis města Třeboň nebo na Jižní Čechy.

Tisková zpráva

Štítky kultura, Jakub Krčín, festival, rybník, Svět, Třeboň, slavnost, Pivovar Třeboň, Svět (rybník), pivovar, zámecký park, Jakub Smolík, ARCUS, Rybářství Třeboň, ohňostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historické slavnosti v Třeboni zpestří novinka v podobě promítání do vodní stěny | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.