Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

FOTO: Klíče od města na odpoledne převzaly masky, Jihlavou prošel masopustní průvod

Potápěč, žralok, opice, banán a mnoho dalších masek bylo k vidění den před Popeleční středou v ulicích Jihlavy. Kromě masek v průvodu přítomné pobavily zábavné scénky, návštěvníkům masopustu čas zpříjemňovala veselá hudba a všichni mohli ochutnat řadu zabijačkových a masopustních dobrot.

Na začátku průvodu si masky převzaly z rukou primátora Rudolfa Chloupka symbolický klíč od města, a začaly tak Jihlavě na jedno odpoledne vládnout.

Malí diváci v originálních maskách si mohli zahrát s pouličním divadlem KUFR klaunérii pro děti, hrála kapela Tygroo a odehrála se masopustní férie v podání herců Horáckého divadla.  

Masopustní průvod, který odstartoval o půl páté odpoledne, vedl ulicemi Matky Boží, Věžní, Benešovou, Palackého, Komenského a zpět, a strhnul v bláznivé dovádění. Na trase byly k vidění živé ilustrace masopustního tématu „Město naruby“ v podání herců Horáckého divadla.

Foto Horácké divadlo Jihlava

Štítky masopust, Jihlava, veselí, Horácké divadlo, masky, maska, Popeleční středa, divadlo, Rudolf Chloupek, Madre de Dios

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Klíče od města na odpoledne převzaly masky, Jihlavou prošel masopustní průvod | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.