Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lidé i letos mohou strávit noc v Horáckém divadle. Děti se vydají na misi, dospělí budou soutěžit o vstupenky

Také v tomto roce se jihlavské Horácké divadlo připojuje k celorepublikové Noci divadel. Diváci, které tato již tradiční akce zajímá, mohou přijít do divadla tuto sobotu, tedy 23. března. A pro tento rok divadlo slibuje, že půjde o naprosto originální formát.

„Děti budou zachraňovat divadlo, dospělým návštěvníkům „odtajníme" to největší tajemství, které aktuálně v divadle máme. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program a závěr večera bude probíhat v Divadelním klubu na karaoke párty,“ nastínila Ruth Denčevová, která má v Horáckém divadle na starosti PR a marketing.

Letošní Noc divadel v Jihlavě odstartuje v 16:00 program pro děti. Ty se vydají na záchrannou misi, budou putovat tajemným zákulisím a zachraňovat divadlo. Při vyšetřování velké loupeže se setkají s celým souborem pro děti a mladé publikum HD_Jéé. „Pokud bude jejich mise úspěšná, budou se u nás v divadle opět hrát pohádky,“ říká Denčevová.

Dospělí si přijdou na své od 20 hodin, kdy poprvé v historii Horáckého divadla budou mít účastníci nočního programu privilegium „najít“, a tedy i znát jako první tituly 85. divadelní sezóny. „Každá skupina bude mít svého průvodce, který ji provede divadlem, cestami, kterými veřejnost nechodí, ale do míst, která jsou dobře známá. V atmosféře únikové hry budou návštěvníci postupně hledat všech pět titulů 85. divadelní sezóny. Při úspěšném vyluštění všech titulů získá každý účastník úspěšného týmu speciální certifikát o absolvování Noci divadel 2024 v HD_J,“ dodává Ruth Denčevová.

Kvíz s patnácti otázkami 

Při divadelním dobrodružství se účastníci setkají se všemi členy činoherního souboru i nově vzniklého souboru pro děti a mladé publikum.

Jihlavská Noc divadel ale nebude jen o divadle. Návštěvníci si mohou zahrát deskovky a bonusem bude speciální organizovaný a moderovaný kvíz s tématem 84. divadelní sezóna v patnácti otázkách. Týmy, které budou v kvízu nejlepší, si odnesou vstupenky na červnová představení. O hudební složku se postará DJ Sestra.

„Vstup na Noc divadel 2024 je zdarma a divadlo bude otevřené pro všechny, kdo si chtějí užít exkluzivní večer v HD_J. Pro zajištění plynulého průběhu akce je nutná registrace předem na telefonním čísle 567 161 014 nebo na e-mailu prodej@hdj.cz,“ dodala Denčevová ke vstupenkám na Noc divadel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Horácké divadlo | Zdroj Horácké divadlo Jihlava

Štítky noc, divadlo, program, kultura, Horácké, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé i letos mohou strávit noc v Horáckém divadle. Děti se vydají na misi, dospělí budou soutěžit o vstupenky | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.