Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ministerstvo zrušilo dotaci na obnovu památek. Podpora se měla využít na opravu čtyř objektů na Jihlavsku

Kvůli úspoře finančních prostředků ze státního rozpočtu letos Ministerstvo kultury ČR (MK) nevyhlásilo dotační program s názvem Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností. S podporou tohoto dotačního titulu se letos měla dokončit obnova například střechy kostela sv. Jana Křtitele ve Střížově nebo pamětní kaple sv. Petra a Pavla v Bílém Kameni.

Poskytování tohoto dotačního programu pozastavila schodkem rozpočtu ještě minulá vláda.

„Oddělení památkové péče se bude snažit obnovy kulturních památek v ORP Jihlava podpořit v rámci jiných dotačních titulů. Na nejnutnější opravy lze podat žádost o příspěvek do „Havarijního programu“ MK ČR, a to do 31. 1. 2022, nebo v termínu do 15. 2. 2022 požádat o krajskou dotaci,“ uvedla Dana Závodská z oddělení památkové péče stavebního úřadu Magistrátu města Jihlavy.

S podporou zmíněného dotačního titulu se letos měla dokončit obnova například střechy kostela sv. Jana Křtitele ve Střížově, hřbitovní kaple v areálu kostela Nejsvětější Trojice ve Vysokých Studnicích, fasádní plášť a varhany v Kněžicích nebo pamětní kaple sv. Petra a Pavla v Bílém Kameni.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky dotace, peníze, památky, kultura, ministerstvo, Jihlava, Jihlavsko, kostel, Jan Křtitel, kaple, okres Jihlava, Ministerstvo kultury České republiky, Střížov, Bílý Kámen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministerstvo zrušilo dotaci na obnovu památek. Podpora se měla využít na opravu čtyř objektů na Jihlavsku | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.