Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Most na silnici II/351 u nemocnice v Třebíči už slouží řidičům

Přesně podle plánovaného harmonogramu je ode dneška pro řidiče průjezdný most na Hrotovické ulici na silnici II/351 v Třebíči, který sousedí s krajskou nemocnicí. Stavba, která začala v květnu, byla naplánována na jednu stavební sezónu a řešila jeho havarijní stav. Původní přemostění z roku 1995 muselo být demolováno, dnes na jeho místě stojí předpjatá betonová monolitická deska respektující původní parametry mostu.

Během posledních dní z mostu postupně mizely dlouhé stěny lešení, namontovány byly stovky metrů zábradlí a postupně zmizí i všechny dopravní značky upravující objízdné trasy. Společně s investicí Kraje Vysočina, kterou zajišťovala a dozorovala Krajská správa a údržba silnic Vysočina, probíhá na přemostění i plánovaná rekonstrukce sjížděcích a najížděcích ramp na ulici I. třídy Sportovní a oprava protihlukových stěn v režii státu prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic.

Důvodem pro okamžitou opravu mostu byla nebezpečně postavená ložiska nosné konstrukce, vlivem zatékání na opěry a mezilehlou podpěru docházelo k lokální degradaci betonu opěr, degradaci betonu, opadávání krycí vrstvy a následné korozi výztuže a zatékání do prostoru uložení úložného prahu. „Veškeré práce související s touto částí stavby přijdou Kraj Vysočina na více než 57 milionů korun. Hladký průběh prací byl dán i ukázkovou spoluprací všech zainteresovaných firem a úřadů. Poděkování za trpělivost patří místním obyvatelům a ostatním řidičům," uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

V příštím roce se Kraj Vysočina a Krajská správa a údržba silnic Vysočiny budou na opravy a modernizace mostů na silnicích II. a III. tříd více zaměřovat. Na řadu přijde například oprava mostu na II/602 u Dvorců na Jihlavsku, na Třebíčsku most na II/400 ve Zvěrkovicích, mosty na II/361 a II/401 v Jaroměřicích nad Rokytnou nebo na Žďársku most v Bohdalově na III/35429.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky II/351, most, přemostění, doprava, silnice, Nemocnice Třebíč, Kraj Vysočina, oprava, Třebíč, Ředitelství silnic a dálnic, Jiří Běhounek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Most na silnici II/351 u nemocnice v Třebíči už slouží řidičům | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.