Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvanáct let trvala příprava na stavbu obchvatu Salačovy Lhoty. Bude zahájena na jaře 2020

Dvanáct let trvala příprava na stavbu obchvatu Salačovy Lhoty na Pelhřimovsku. V tomto případě bylo nejnáročnější pořešit majetkoprávní vztahy. Stavba bude zahájena na jaře roku 2020. Fakticky půjde o přeložku silnice II/128.

Západní obchvat obce v délce 2,42 kilometru má vyřešit odvedení zejména nákladní dopravy z průtahu obce, snížit hlukovou a emisní zátěž a zvýšit bezpečnost na místních komunikacích.

Obchvat by měl být podle hejtmana Kraje Vysočina Jiřího Běhounka zprovozněn od srpna 2021 s tím, že v zimním období nebudou prováděny práce, které by znamenaly omezení provozu na dotčených komunikacích.

„Součástí nové trasy nejsou žádné mostní objekty ani opěrné zdi, což je předností a příznivě by se to mělo odrážet v harmonogramu stavby,“ uvedla Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina.

První představební příprava je v katastru Salačovy Lhoty naplánována už na únor příštího roku, prvním krokem bude demolice chátrajícího nevyužitého vepřína, který leží v trase obchvatu, a dále realizace přeložek inženýrských sítí.

„Projekt II/128 Salačova Lhota – obchvat úspěšně prošel hodnocením žádosti o dotaci, a kraj tak může stavbu realizovat s přislíbenou dotací z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 76 milionů korun,“ doplnil náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a majetku Martin Kukla.

Podle Jana Hyliše, krajského radního pro oblast dopravy, je Kraj Vysočina připraven v budoucnu realizovat dále stavbu II/128,II/150 Lukavec – hranice kraje, kde ještě probíhají majetkoprávní jednání, a stavbu II/128 Lukavec - obchvat, kde rovněž probíhá složitá majetkoprávní příprava.

Zdroj Kraj Vysočina

Štítky obchvat, Salačova Lhota, stavba, Kraj Vysočina, okres Pelhřimov, Jiří Běhounek, Martin Kukla, Jan Hyliš, Lukavec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvanáct let trvala příprava na stavbu obchvatu Salačovy Lhoty. Bude zahájena na jaře 2020 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.