Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na ulici Bratří Čapků začala úprava komunikace. Parkování je pro obyvatele značně omezené

, aktualizováno 4. dubna 2019, 10:15

Na jednom ze sídlišť v Jihlavě teď panuje stavební ruch. Řeč je o ulici Bratří Čapků, kde jsou od pondělí 1. dubna k vidění pracovní stroje. Radost asi moc nemají místní obyvatelé, kterým uzavřená komunikace ztížila parkování. Jak zjistila redakce Jihlavské Drbny, odbor dopravy jihlavského magistrátu zde zahájil opravy kvůli špatně řešené dopravní situaci.

Dalším důvodem je i to, že údržbová vozidla Služeb města Jihlavy se zde špatně vytáčela a ničila zeleň. Dojde zde tedy k rozšíření a úpravě silnice.  

Součástí stavby bude obnova a rozšíření asfaltové vozovky včetně doplnění odvodnění, dále pak rekonstrukce parkovacích stání, kde bude stávající asfalt nahrazen betonovou dlažbou se širokou spárou, a dále budou provedeny navazující zpevněné plochy. 

„Na rekonstrukci byla vypracována projektová dokumentace a vyhlášeno výběrové řízení na poskytovatele stavebních prací, bohužel se do něj nikdo nepřihlásil. Odbor dopravy tedy na práce najmul externí firmu, konkrétně jde o firmu Skanska a.s.. V současné době zároveň zajišťuje průjezd i parkování, které se omezí jen částečně,“ doplnila další informace Aneta Hrdličková, mluvčí magistrátu.

Dvě slepá ramena 

U zatáčky na zmíněné ulici je uzavřena spojovací komunikace a dvě ramena vedoucí od nich jsou nyní slepá, obyvatelé domů však mají zajištěn příjezd ke svým obydlím co nejblíže. Dopravní značení „slepá ulice" na místě zůstane po celou dobu prací. 

„Hlavně večer to tu není nic moc pěkného, už aby to bylo hotové. Auta parkují, kde se dá, hlavně ti starší obyvatelé to pak mají ke svým vchodům poměrně daleko. Já chodím naštěstí všude pěšky,“ vyjádřila se jedna z oslovených obyvatelek sídliště, která si nepřála být jmenována.

Jak ještě doplnila mluvčí radnice, náklady na opravu jsou přibližně 1,5 půl milionu korun. Stavba bude hotová nejpozději na konci května. 

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Bří Čapků, oprava, komunikace, parkování, omezení, Jihlava, Drbna.cz, Skanska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na ulici Bratří Čapků začala úprava komunikace. Parkování je pro obyvatele značně omezené | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.