Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

V krajské soutěži dopravních policistů se nejlépe vedlo Marku Dočkalovi

Ve středeční krajské soutěži dopravních policistů byli nejúspěšnější Marek Dočkal, Jiří Trnka a Stanislav Vaněk. Ti dali nejlépe vyniknout svým praktickým dovednostem a teoretickým znalostem. První dva budou Kraj Vysočina reprezentovat v celostátním kole.

Soutěže se zúčastnilo celkem čtrnáct dopravních policistů, z toho dvě policistky. Jednalo se o policisty z pěti dopravních inspektorátů územních odborů, z oddělení silničního dohledu Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina a z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Teoretická část soutěže se konala v prostorách učeben na Polygonu Autoškoly Musil v Jihlavě. Skládala se z testu z pravidel silničního provozu a testu odborných znalostí právních předpisů, které se týkají výkonu služby dopravních policistů.

Praktická část soutěže, a to jízda zručnosti a jízda po speciální smykové desce, se konala rovněž v areálu polygonu. Při jízdě zručnosti se soutěžící museli poprat se slalomem mezi kužely, couváním mezi stojící vozidla, s otočením vozidla na malém prostoru i s jeho bezpečným zastavením na předem určeném bodě.

Poté se soutěžící přesunuli na křižovatku u autobusového nádraží na ulice Jiráskova - Fritzova. Zde po dobu pěti minut řídili silniční provoz, semafory byly samozřejmě vypnuté. Řidiči i chodci se tak museli řídit výhradně pokyny policistů.

„Hlavním účelem krajské soutěže je prověřit teoretické znalosti a praktické dovednosti dopravních policistů na krajské úrovni. Proto měla krajská kolo dvě části - teoretickou a praktickou část soutěže,“ uvedl Jan Kostečka, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

Nejúspěšnějším regulovčíkem se po absolvování všech disciplín stal Marek Dočkal z oddělení silničního dohledu, následován svým kolegou Jiřím Trnkou. Na třetím místě se umístil Stanislav Vaněk z dálničního oddělení Velký Beranov.  První dva jmenovaní budou naše krajské ředitelství reprezentovat na celostátním kole soutěže, které se bude konat v Českých Budějovicích.

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky dopravní policie, Jiří Trnka, Kraj Vysočina, soutěž, Velký Beranov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V krajské soutěži dopravních policistů se nejlépe vedlo Marku Dočkalovi | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.