Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na Vysočině sněží nebo prší, na silnicích se stalo šestnáct nehod

AKTUALIZACE 10:38: Dopravu na Vysočině ztěžuje sněžení nebo déšť se sněhem. Výstraha meteorologů před silným sněžením platí hlavně pro Žďársko. Řidiči musejí na silnicích počítat s ujetým nebo rozbředlým sněhem, a to i na dálnici D1.

Na kluzkých vozovkách se od rána stalo 16 dopravních nehod, tři lidé se při nich lehce zranili, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Dana Čírtková v 10:00.

Pět řidičů si policii dopoledne stěžovalo na zledovatělou vozovku, volání se týkala úseků na Třebíčsku, Havlíčkobrodsku i Jihlavsku. K nehodám policisté vyjížděli od 4:00, zasahovali zatím ve všech okresech vyjma Havlíčkobrodska.

Desítky sypačů jezdily v kraji už v noci na dnešek, protože mokré komunikace namrzaly a tvořilo se na nich náledí. Ráno začal místy padat mokrý sníh. Po 09:00 varovali meteorologové přes silným sněžením v okresech na severu a východě Českomoravské vrchoviny. Napadnout tam v krátkém čase může i kolem pěti centimetrů mokrého sněhu.

V průběhu poledne vítr zesílí, oteplí se a sníh by měl začít odtávat.  Teploty se odpoledne budou na Vysočině pohybovat nejvýše mezi dvěma až šesti stupni Celsia.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky sjízdnost, řidiči, silnice, počasí, sníh, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Dálnice D1, okres Havlíčkův Brod, okres Třebíč, okres Jihlava, Českomoravská vrchovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na Vysočině sněží nebo prší, na silnicích se stalo šestnáct nehod | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.