Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Kraj Vysočina vybral firmu na opravu Brněnského mostu v Jihlavě. Opravy začnou v dubnu

Kraj Vysočina vybral firmu, která v příštím roce zrekonstruuje takzvaný Brněnský most na silnici číslo 602 v Jihlavě. Práce budou stát 47,7 milionu korun bez daně. Jeden z klíčových dopravních úseků krajského města bude kvůli nim mimo provoz zřejmě od dubna do 1. listopadu. Vzhledem k technickému stavu mostu nelze opravu dál odkládat, řekl po dnešním jednání krajské rady hejtmanův náměstek Vladimír Novotný (ČSSD).

Krajští radní dnes rozhodli o výběru stavební firmy, jímž se staly olomoucké Inženýrské a dopravní stavby. „Přišlo rekordních 16 nabídek dodavatelů,“ uvedl náměstek.

Kraj už má připraven i návrh objízdných tras v době uzavírky mostu.  Rekonstrukce mostu bude provedena bez ohledu na to, že silnici II/602 využívají auta jako objízdnou trasu při problémech na dálnici D1, která se také opravuje. „Protože most je v takovém stavu, že bychom ho museli asi v nejbližší době uzavřít,“ řekl Novotný.

ČTĚTE TAKÉ: Na jaře 2018 to vypukne. Jihlava se připravuje na náročnou rekonstrukci Brněnského mostu 

Podle diagnostického průzkumu do dilatačních spár mostu mezi jednotlivými poli zatéká voda. Opravy se budou týkat spodní stavby i nosné konstrukce mostu. Stavaři by na něm mohli pracovat od února. S úplným vyloučením dopravy kraj počítá od dubna, tento termín ale bude záviset na počasí.

Most dlouhý 237 metrů převádí silnici druhé třídy přes hluboké údolí a říčku Jihlávku. Postaven byl v roce 1956, větší opravou naposled prošel před dvaceti lety. Po mostě jezdí auta směrem na Žďár nad Sázavou, Velké Meziříčí a k dálnici D1 ve Velkém Beranově. Podle loňského sčítání dopravy tímto úsekem denně projede v průměru na 15.800 vozidel.

Autoři

Štítky Brněnský most, opravy, firma, rekonstrukce, Kraj Vysočina, Jihlava, oprava, silnice, Vladimír Novotný, ČSSD, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina vybral firmu na opravu Brněnského mostu v Jihlavě. Opravy začnou v dubnu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.