Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 23. října 2024  |  Svátek má Teodor
Bez reklam

Most u Pohledských Dvořáků je hotový. Vrátí se na něj doprava

Most na silnici I/34 u osady Pohledští Dvořáci v Havlíčkově Brodu je hotový, jeho oprava skončila. Už ve čtvrtek se na něj tak může vrátit doprava. Rekonstrukce vyšla na více než 33 milionů korun.

Stav mostu přes železniční trať a Břevnický potok byl špatný a rekonstrukci potřeboval. „Diagnostika prokázala dožilý stav mostního svršku, zejména říms, zábradlí, izolace a systému odvodnění,“ uvedl mluvčí ŘSD Kraje Vysočina Jiří Veselý.

Rekonstrukce začala na jaře a každý den na něm pracovalo dvacet dělníků. „V rámci opravy došlo k odbourání kompletního mostního svršku, svodidel, zábradlí, říms, vozovky a závěrů. Následně byla provedena nová izolace (včetně nových odvodňovačů povrchu a izolace), došlo k vybetonování nových říms, vybudování asfaltových vrstev, osazení zábradlí a svodidel a obnově vodorovného dopravního značení. Celá spodní stavba byla celoplošně sanována,“ dodal mluvčí.

Po mostě projede denně zhruba deset tisíc vozidel, pětina je nákladní a kamionová doprava. Rekonstrukce vyšla na 33,2 milionu korun bez daně.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD Vysočina

Štítky most, pohledští dvořáci, řsd, rekonstrukce, havlíčkův brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most u Pohledských Dvořáků je hotový. Vrátí se na něj doprava | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.