Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Zoologická zahrada bude mít vlastní zastávku MHD, podle Jihlavanů je to zbytečné

Výstavba nové zastávky začne letos na podzim a koncem příštího roku by jí mohli začít využívat zejména návštěvníci zoologické zahrady. Součástí prací bude bezbariérový přístup do zoo zahrnující také úpravu podchodu pod Brněnský mostem.

Půjde o párovou zastávku ke Kosovské na konci Brněnského mostu. Mezi zastávkami bude přechod, z jedné bude cesta do zoo pod mostem, z druhé povedou schody. „Je pravda, že do zoologické zahrady přijede hodně lidí autem, přesto tam chodí i spousty Jihlavanů, kteří si lepší spojení MHD a komfortnější pěší přístup zaslouží,“ uvedl primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL). Náklady jsou přes šest milionů korun. 

Zastávka MHD u zoologické zahrady by usnadnila orientaci i dostupnost. Město ji vybuduje

Jihlavská zoologická zahrada je jednoznačně nejvíce navštěvovaný turistický cíl na Vysočině. O prázdninách je to jasně vidět na parkovišti, které je zkrátka plné. Vedení města i proto nechá vybudovat zastávku MHD, o které se mluví už roky.

Zastávka, která pomůže zejména turistům v orientaci, je podle řady Jihlavanů zbytečná. Poukazují na fakt, že padesát metrů od nové zastávky již vozy MHD zastavují. „Ještě když jsem jezdil, tak lidé neměli problém jít pár metrů z kopce, ale spíše jakým spojem mají jet a kde vystoupit,“ uvedl bývalý řidič autobusu Marek Řezáč. Peníze by radši investoval do základní mapy Jihlavy, která na každé zastávce dá informaci ,kde člověk stojí a jak se MHD dostane k turistickým cílům.

Někteří další navíc kritizují, že novou zastávkou město nepřímo zdražuje MHD. Ze sídliště Březinky to totiž na náměstí s novou zastávkou neboou čtyři zastávky, ale pět. A nutnost koupit si dražší jízdenku.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky zastávka, MHD, zoo, Zoo Jihlava, turismus, investice, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologická zahrada bude mít vlastní zastávku MHD, podle Jihlavanů je to zbytečné | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.