Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Zastávka MHD u zoologické zahrady by usnadnila orientaci i dostupnost. Město ji vybuduje

Jihlavská zoologická zahrada je jednoznačně nejvíce navštěvovaný turistický cíl na Vysočině. O prázdninách je to jasně vidět na parkovišti, které je zkrátka plné. Vedení města i proto nechá vybudovat zastávku MHD, o které se mluví už roky.

Zastávka s názvem zoo pomůže v orientaci turistům a také zlepší dostupnost, k hlavnímu vchodu to z ní bude o něco blíže než ze zastávek Brněnský most nebo Brněnský kopec. Nejpozději příští rok na jaře by se měli dát dělníci do práce.

„Zastávka bude na kraji Brněnského mostu, jak je parčík a odbočka na Kosovskou. Ve směru z města lidé využijí podchod, kde bude vše opravené, cesta i zábradlí. Z druhé strany budou schody,“ popsal primátor Petr Ryška (ODS + KDU-ČSL). Bezbariérový přístup jistě uvítají maminky s kočárky, které patří k častým návštěvnicím zoologické zahrady.

Zahušťování není v plánu

Co se dalších zastávek týká, zahušťovat stávající síť se magistrát nechystá, počítá ale s budováním v rozrůstajících se lokalitách. To je případ třeba Horního Kosova, kde brzy začne fungovat zastávka Purmerendská.

V lokalitě Na Kopci by pak bylo vhodné nasadit midibus, který by starší obyvatele sídliště svážel na některou z blízkých zastávek. „V tuto chvíli to není naplánované, ale uvažuje se, že by tam menší autobus mohl jezdit, je to dost daleko pro starší lidi,“ potvrdil primátor.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky zoo, MHD, Brněnský most, Brněnský kopec, nová zastávka, bezbariérový přístup, turisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastávka MHD u zoologické zahrady by usnadnila orientaci i dostupnost. Město ji vybuduje | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.