Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Téměř 200 aut se vejde na nové parkoviště u jihlavské nemocnice. Stavba začne za pár dní

V pondělí 8. července se dají do práce dělníci, kteří u největší nemocnice na Vysočině vybudují další parkovací plochu. Tím začne postupné rozšiřování kapacit, které budou v budoucnu znamenat místo až pro tisícovku aut.

Celkem dvě nové plochy, jejichž stavba o prázdninách začne, pojmou 183 aut. „Půjde o plnohodnotné stálé parkovací plochy se vsakovací zámkovou dlažbou a kompletním mobiliářem,“ informovala mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

Celkem nyní nemocnice nabízí téměř sedm set parkovacích míst na třech plochách. Více než 500 jich je na nevětším parkovišti s vjezdy z ulic U Cvičiště a Rantířovská. Dalších 115 je u hlavního vchodu u 39 u urgentního příjmu.

Vjezdy budou kolem výcvikového střediska záchranářů z Vrchlického ulice, z Rantířovské a také z ulice U Cvičiště. „Řidiči by nové stání měli začít využívat už na podzim,“ sdělil ředitel jihlavské nemocnice Alexander Filip. Nová stání vyjdou na 36 milionů korun z krajské pokladny.

V dohledné době by měla být v areálu nemocnice zhruba tisícovka parkovacích míst. „Přibydou díky parkovacímu domu, který pojme 400 aut a Kraj Vysočina ho plánuje začít stavět už příští rok. Stavbu parkovacího domu Kraj Vysočina naplánoval tak, že bude probíhat ruku v ruce se stavbou Pavilonu rehabilitační, následné a geriatrické péče. Obě stavby začnou ve stejný čas,“ uvedla mluvčí.

Stavbě budou muset ustoupit parkovací místa pro zaměstnance i návštěvníky, nové parkoviště je tak nahradí. Nepůjde ale o dočastné řešení, letos vybudované parkoviště bude sloužit i v budoucnosti, posílí parkovací kapacity nemocnice. Dalších čtyři sta míst v parkovacím domě by pak mělo lidem začít sloužit na jaře 2026.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky parkování, nemocnice, parkovací dům, kapacita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř 200 aut se vejde na nové parkoviště u jihlavské nemocnice. Stavba začne za pár dní | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.