Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Další ulice v Jihlavě zmodrají. Čáry se začnou malovat už po víkendu, parkování se zpoplatní od 25. června

Ještě do konce června v Jihlavě přibudou další místa, kde lidé začnou platit za parkování. Tentokrát se modré čáry objeví v oblasti s číslem 55. Půjde o ulice Zborovská, Leoše Janáčka, Erbenova, 17. listopadu, Na Hliništi, části Vrchlického a jejich okolí.

Po víkendu, v pondělí 17. a v úterý 18. června bude v místě probíhat vodorovné značení v budoucí oblasti parkování 55.

„V ulicích jsou již přenosné značky zakazující v danou dobu stání. Po dokončení prací budou značky průběžně odstraňovány a parkování na nově vyznačených parkovištích bude možné. Nová pravidla parkování budou v celé nové oblasti 55 Zborovská platná od úterý 25. června," upřesnil mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk s tím, že se město omlouvá za případné komplikace způsobené vyznačováním čar. „A děkujeme za respektování dočasného zákazu stání," dodává Daněk. 

Na začátku tohoto měsíce začala platit nová parkovací koncepce v oblasti označené číslem 54, konkrétně to je sídliště U Hřbitova, ulice Bří Čapků, U Cvičiště, Sukova, Ke Skalce a ulice Telečská. 

Komplikace na sídlišti U Hřbitova 

Stříkání modrých čar v oblasti 54 doprovázely komplikace, v úterý 21. května se totiž přípravné práce moc nepodařily. Komplikovala je auta, která nestihla přeparkovat, a také deštivé počasí. Modré čáry se tak v místě pod ústředním hřbitovem malovaly nadvakrát. 

Znovu a lépe. Stříkání modrých čar se u jihlavského hřbitova napoprvé nepovedlo, překážela tam auta

Už od 1. června si řidiči v Jihlavě budou muset zvykat na další lokality, kde bude zpoplatněné parkování. Konkrétně „zmodrá" sídliště U Hřbitova, ulice Bří Čapků, U Cvičiště, Sukova, Ke Skalce a ulice Telečská. V těchto dnech tam probíhá značení...

Jak již dříve dodala jihlavská radnice, zavedení systému parkování představuje velkou změnu v dopravě. Město hledá a značí na stávajících zpevněných plochách všechna možná parkovací stání. „Cílem je, aby parkující auta nepřekážela provozu a ostatním. Pokud se kdekoliv ukáže, že značení nefunguje nebo vytvoří překážku, jsme připraveni jej změnit. Prosím, pošlete nám zprávu, všechny podněty prověřujeme a značení případně upravíme," vyzval radní Jihlavy David Beke. 

Kiss and Ride 

V Jihlavě řidiči od letošního jara využívají nová parkoviště K+R (Kiss and ride), a to u ZŠ Seifertova nebo u gymnázia Ad Fontes. Stejný typ parkoviště, které umožní krátkodobé zastavení nebo čekání vozidel, vznikl u mateřské školy v Mahenově ulici. Mezi další dopravní změny patří nové jednosměrky v ulicích Sukova a Filipa Bartáka nebo i na jedné spojce v Telečské.

Nové ulice s modrými čárami a nová aplikace pro placení. Parkování v Jihlavě se stále vyvíjí

Od prvního června bude snadnější parkování v ulicích Ke Skalce, Seifertova, Telečská, U Hřbitova a okolí. Ale už to nebude zadarmo a to ani pro místní. Modré zóny se rozšiřují do další části Jihlavy.

S placeným parkováním se od začátku května sžívají řidiči v ulici Fibichova a také Zahradní. Kromě toho byla v jihlavské oblasti 51 upravena doprava jednosměrkami.

FOTO: Ulice Fibichova a Zahradní zmodraly. Platit se mi moc nechce, budu asi parkovat jinde, smutní řidič

Od minulého týdne jsou na Fibichově ulici a v přilehlém okolí namalovány modré čáry, od tohoto týdne zde jsou nová pravidla parkování platná. Kromě toho byla v jihlavské oblasti 51 upravena doprava jednosměrkami. Na změny si zvykají místní...

„Mám kancelář v centru a Fibišku jsem využíval téměř každý den,“ svěřil se redakci Drbny podnikatel Pavel, který dojíždí autem z okrajové části Jihlavy. „Vím, že bych si asi mohl zaplatit parkování jako abonent, ale spíš zatím hledám jiná místa, která jsou ještě zadarmo,“ řekl otevřeně s tím, že řešení zatím našel v lokalitě sídliště Na Slunci. 

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Doprava v Jihlavě

Štítky parkování, modré, zóny, doprava, značení, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další ulice v Jihlavě zmodrají. Čáry se začnou malovat už po víkendu, parkování se zpoplatní od 25. června | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.