Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

FOTO: Začala oprava silnice mezi Skuhrovem a Olešnou. Dělníci teď budují nový most

V plném proudu jsou práce na silnici I/38 mezi Skuhrovem a Olešnou na Havlíčkobrodsku. Stavební dělníci začali s rekonstrukcí mostu na trase. Jak upřesnil regionální mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Jiří Veselý, zahájená stavba částečně omezuje provoz.

„Předmětem veřejné zakázky je oprava 320 m dlouhého úseku silnice I/38 mezi Skuhrovem až po křižovatku s místní komunikací u obce Olešná. Každý den tímto místem projede 8500 vozidel, z toho přibližně třetinu tvoří nákladní a kamionová doprava. V plánu je rovněž oprava systému odvodnění, úprava krajnic, výměna svodidel či obnova vodorovného dopravního značení," jmenuje Jiří Veselý. 

Most již nevyhovoval 

Zmíněný most, jehož opravou dělníci začali, vede přes Skuhrovský potok. Byl v nevyhovujícím stavu, navíc je tato trasa zvažována pro přepravu těžkých komponent pro dostavbu dukovanské elektrárny. „Z těchto důvodů bylo tedy rozhodnuto o jeho demolici a výstavbě nového, moderního a odolnějšího mostu. Půjde o konstrukci o jednom poli s rozpětím mostovky 12,5 x 6,20 m. Nosnost nového mostu bude až 900 tun," doplnil Veselý. 

Práce na novém mostu probíhají po částech, dělnici aktuálně pracují na polovině, která převádí jízdní pás směr Havlíčkův Brod. Zde už probíhá betonáž mostní konstrukce, zatímco na druhou polovinu mostu je převedena veškeré doprava. Ta je místem stavby vedena kyvadlově a řízena semafory.

„Zhotovitelem vybraným formou veřejné soutěže je společnost Stavby SR group s.r.o., která provádí práce za smluvených 23,33 milionů korun bez DPH. Uvedení rekonstruovaného úseku do provozu předpokládáme v říjnu," sdělil na závěr Jiří Veselý. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, rekonstrukce, most, silnice, omezení, provoz, doprava, I/38, ŘSD, Skuhrov, Olešná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Začala oprava silnice mezi Skuhrovem a Olešnou. Dělníci teď budují nový most | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.