Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Další novinka. Parkoviště K+R bude také u gymnázia ve Fibichově ulici

Součástí velkých změn, které se chystají ve Fibichově ulici, bude také parkoviště K+R před gymnáziem Ad Fontes. Krátkodobé zastavení usnadní situaci rodičům, kteří vozí své děti do školy.

Přímo u vchodu do gymnázia budou vyznačená čtyři parkovací místa, kde bude ve dny školního vyučování od sedmi do osmi hodin povoleno stát maximálně pět minut. To je dostatečná doba, aby stihly děti vystoupit z auta.

K+R (z anglického Kiss and Ride, česky Polib a jeď) je určeno pro sdílenou automobilovou dopravu, kdy řidič přepravuje ještě další osobu nebo osoby. Obdobně lze tato místa použít i v opačném směru.

Zdroj: wikipedia

„Mimo dobu pro K+R budou všechna stání určena místním rezidentům a abonentům. Ti zde tedy mohou zaparkovat, nejpozději v sedm hodin ale musí odjet,“ popsal mluvčí radnice Radovan Daněk, jak budou parkovací plochy fungovat kromě hodiny vyhrazené pro režim K+R.

Kromě této změny začnou v ulicích Fibichova a Zahradní od prvního května fungovat modré zóny. Jinými slovy tam skončí možnost parkovat zdarma a řada řidičů, kteří tam parkují cestou do centra, bude muset hledat jiné místo.

Lidé, kteří v místě bydlí nebo podnikají a dokáží, že dané auto vlastní nebo provozují, si mohou vyřídit dlouhodobé parkovací oprávnění na tři, šest nebo dvanáct měsíců. „Rezidenti a abonenti získávají k prvnímu ročnímu parkovacímu oprávnění dvě stě volných hodin pro parkování návštěv,“ sdělil Daněk. Příbuzní nebo řemeslníci, kteří přijedou, tak nebudou muset platit.

V lokalitě se pak řidiči musí připravit i na další změny, patří mezi ně například jednosměrky na sídlišti Zahradní nebo K+R parkoviště u škol v Seifertově ulici.

Pět minut pro mamataxi musí stačit. U škol v Jihlavě v Seifertově ulici bude parkoviště K+R

Jen do ZŠ Seifertova chodí devět set dětí, další stovka do školky naproti a ještě dvaatřicet do jeslí. Je nasnadě, že když se na toto místo sjíždí rodiče, tak je situace každé ráno značně kritická. Řešením by mělo být parkování v režimu K+R.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky Fibichova, Zahradní, Ad Fontes, gymnázium, K+R, parkování, modré zóny, změny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další novinka. Parkoviště K+R bude také u gymnázia ve Fibichově ulici | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.