Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dělníci ještě letos opraví most u osady Pohledští Dvořáci. V místě čeká na řidiče omezení

Ještě letos by Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) rádo uvedlo do provozu opravený most na silnici I/34 u osady Pohledští Dvořáci, kterou najdeme na Havlíčkobrodsku. V uplynulých dnech bylo ukončeno výběrové řízení na zhotovitele.

O veřejnou zakázku s předpokládanou hodnotou 43,97 milionů korun bez DPH se ucházelo celkem šest firem. „Po vyhodnocení všech podaných nabídek výběrovou komisí nakonec v tendru uspěla společnost Mados MT s.r.o., která podala nejvýhodnější ekonomickou nabídku, a to 33,20 milionů korun bez DPH," informoval novináře za ŘSD Jiří Veselý z oddělení komunikace. 

Most, který nyní čeká oprava, převádí silnici I/34 přes železniční trať a Břevnický potok. Diagnostika prokázala dožilý stav mostního svršku, zejména říms, zábradlí, izolace a systému odvodnění. Stávající svršek mostu bude tedy odstraněn a nahrazen novým.

Technické údaje k mostu

Most měří necelých 224 metrů a převádí komunikaci s šířkou vozovky 11,5 metru a pravostranný obslužný chodník šířky cca 1,5 metru. Celková šířka mostu je 14,45 metru. Spodní stavba sestává ze dvou monolitických opěr a šesti monolitických pilířů.

Po mostu projede každý den na devět tisíc vozidel, z toho cca 28% tvoří nákladní a kamionová doprava.

Zdroj: ŘSD

„V rámci opravy dojde k odbourání kompletního mostního svršku, svodidel, zábradlí, říms, vozovky a závěrů. Následně dojde k provedení nové izolace (včetně nových odvodňovačů povrchu a izolace), vybetonování nových říms, vybudování asfaltových vrstev a osazení zábradlí a svodidel. Celá spodní stavba bude celoplošně sanována," dodal Veselý. 

Rekonstrukce mostu bude rozdělena na poloviny, řidiče čeká částečné omezení. Veselý dodává, že práce by měly být dokončeny za 180 dní. „Akci bychom rádi dokončili ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku," říká Jiří Veselý. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky most, oprava, doprava, osada, ŘSD, Pohledští Dvořáci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci ještě letos opraví most u osady Pohledští Dvořáci. V místě čeká na řidiče omezení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.