Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opravy dvou silnic v Pelhřimově začnou ještě letos. Místem denně projede 13 tisíc aut

Tři zhotovitelé mají zájem o to provést opravu silnice I/19 a silnice I/34 na dopravním okruhu Pelhřimova. Jak dnes informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), právě bylo uzavřeno podávání nabídek.

Celkem jde o necelý kilometr 

„Jedná se o plánovanou povrchovou opravu stávající silnice I/19 a silnice I/34 dle zpracované projektové dokumentace. Rekonstrukce silnice I/19 je navržena v kilometru 142,903 (mostní závěr) až po kilometr 143,009, tedy v délce cca 100 metrů. Rekonstrukce silnice I/34 je navržena v kilometru 85,372 – 86,123, to znamená v délce cca 860 metrů," informoval za ŘSD Jiří Veselý z oddělení komunikace. 

Konkrétním místem oprav bude lokalita v blízkosti Radětínského rybníka na severním okraji města, kde se obě silnice střetávají.

Podle posledního sčítání dopravy projede tímto místem každý den až 13,5 tisíce vozidel, z toho přibližně 3 tisíce tvoří nákladní a kamionová doprava.

K opravám ŘSD přistoupilo kvůli špatnému stavu vozovky, která podle provedené diagnostiky vykazuje řadu vad. Mezi jinými jde o ulámané krajnice či hloubkovou korozi vozovky. Oprava na silnici I/19 se bude týkat rovněž objektů dešťové kanalizace.

„Ve veřejné soutěži se o zakázku s předpokládanou hodnotou 27,86 milionů korun bez DPH uchází celkem tři firmy. Jejich nabídky se pohybují v rozmezí od 24,78 do 27,81 milionů korun bez DPH. Hodnotící komise teď bude jednotlivé nabídky posuzovat a krom jiného bude prověřovat reference jednotlivých firem," dodal Veselý. 

Maximální doba pro zprovoznění celého opraveného úseku byla stanovena na 77 kalendářních dnů. Veselý doplnil, že oprava bude letos nejen zahájena, ale i dokončena.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky silnice, oprava, I/19, I/34, okruh, zhotovitel, ŘSD, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy dvou silnic v Pelhřimově začnou ještě letos. Místem denně projede 13 tisíc aut | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.