Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Silnice i chodníky jsou samý led. Kdo na Žďársku a Třebíčsku nemusí, ať raději nevyjíždí, vyzývá policie

, aktualizováno 22. ledna 2024, 19:25

Meteorologové vydali výstrahu před ledovkou, která se na Vysočině začala tvořit během podvečera, kdy teploty byly jeden až tři stupně pod nulou. Opatrní tak musí být nejen řidiči, ale i chodci.

Solené hlavní silnice jsou mokré, opatrně je potřeba jezdit hlavně na vedlejších vozovkách nižší třídy. Sypače vyjely ještě před deštěm, pohybují se v celém kraji, řekl dispečer krajské správy a údržby po 18. hodině. Potíže v dopravě neměl v té době hlášené. 

Výstraha meteorologů před silnou ledovkou platí na Vysočině do dnešních 22:00 pro převážnou část Žďárska a Třebíčsko. Pro zbývající části kraje vydali mírnější výstrahu.

Největší problémy se sjízdností mají aktuálně řidiči na Třebíčsku a Žďársku. „Řidiče vyzýváme k velké opatrnosti. Kdo nemusí, ať raději nevyjíždí," vyzvala dnes kolem 19. hodiny policejní mluvčí Dana Čírtková. Opatrnost je nutná na silnicích všech tříd, s ledovkou musí počítat i ti, kteří cestují po dálnici D1. „V kraji máme hlášen vyšší počet nehod, naštěstí bez zranění," doplnila Čírtková. 

Ledovka v úterý 

Během noci by se na Vysočině mělo oteplit, dešťové nebo mrznoucí srážky budou postupně ubývat. Noční teploty by už neměly být pod nulou, ledovka se přestane tvořit nejdříve v západní části kraje. Přeháňky mohou být na Vysočině místy i v úterý, v nejvyšších polohách smíšené i sněhové. Nejvyšší odpolední teploty budou v úterý mezi čtyřmi až sedmi stupni Celsia.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zuzana Duzbabova

Štítky ledovka, led, sjízdnost, silnice, chodník, doprava, Vysočina

Silnice i chodníky jsou samý led. Kdo na Žďársku a Třebíčsku nemusí, ať raději nevyjíždí, vyzývá policie | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.