Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sjízdnost na Vysočině: Silnice v kraji jsou jeden led, hlavně u krajnic to může klouzat. Situaci komplikují mlhy

, aktualizováno 18. ledna 2024, 7:15

Na silnicích Vysočiny se v noci na dnešek kvůli dešti tvořila ledovka, k ránu byla nejhorší na Žďársku. Jinde se trochu oteplilo, ale vozovky jsou pořád promrzlé, namrzlá vrstva povoluje velmi pomalu. Solené silnice jsou mokré, ale i na nich mohou být kluzká místa, například u krajnic. Jezdit je potřeba s maximální opatrností, řekl dispečer krajské správy a údržby.

Výstraha meteorologů před ledovkou platí pro Vysočinu od středy do dnešních 9:00. Později odpoledne mohou silnice znovu namrzat. Náledí nebo zmrazky mohou být místy na silnicích do pátečního rána.

Jak dnes ráno na síti X informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR, náročné ranní cestování po Vysočině komplikují mlhy, například na dálnici D1 na 154. kilometru snižují viditelnost jen na 136 metrů. 

V noci na dnešek jezdilo v kraji přes 100 sypačů. Místy měla vozidla potíže, ale zastavený provoz na silnicích podle dispečera nebyl. K ránu se teploty pohybovaly od minus jednoho do pěti stupňů Celsia, někde pršelo.

Na Vysočině dnes bude zataženo, občas bude pršet. Později odpoledne a večer se budou dešťové srážky postupně od severozápadu měnit na sněhové. Nejvyšší teploty dnes budou šest až devět stupňů Celsia, v noci na pátek klesnou pod nulu.

Nehody na Vysočině

Jak dnes ráno informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová, od dnešní páté hodiny ranní  policie šetřila pět dopravních nehod. „Obešly se bez zranění. Hlavní silnice v Kraji Vysočina jsou sjízdné, problémy zaznamenáváme na silnicích nižších tříd a místech ležících mimo komunikaci, například na přilehlých parkovištích," dodala mluvčí Michaela Lébrová. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sjízdnost na Vysočině: Silnice v kraji jsou jeden led, hlavně u krajnic to může klouzat. Situaci komplikují mlhy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.