Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na kole i do školy. Studenti v Pelhřimově mají nové přístřešky se stojany, vyšly skoro na milion korun

Už na jaře budou moci studenti pelhřimovského gymnázia a obchodní akademie do školy vyrazit na kole a bezpečně si ho tam odstavit. V areálu školy totiž přibyly dva nové přístřešky se stojany na kola.

Zázemí pro cyklisty vzniklo díky podpoře Kraje Vysočina, který ze svého rozpočtu každoročně vyčleňuje milion korun pro jednu ze zřizovaných škol. „V rámci této dlouhodobé aktivity rozvíjíme koncovou doprovodnou infrastrukturu, řešíme uschování kol a související vybavení, aby mohli cyklisté pohodlně dojíždět do škol i do zaměstnání,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury a cestovního ruchu Roman Fabeš.

Podpora cyklistické infrastruktury navazuje na pravidelné květnové kampaně Do školy a Do práce na kole.

U budovy pelhřimovského gymnázia vznikl přístřešek, který bude doplněn také o servisní stojany. „Realizace přístřešku navázala na revitalizaci sportovního areálu. U druhé budovy obchodní akademie byl vybudován druhý menší přístřešek, i tam počítáme se servisními stojany,“ informoval Fabeš s tím, že cyklopřístřešky vyšly na téměř 995 tisíc korun. Podpora cyklistické infrastruktury navazuje na pravidelné květnové kampaně Do školy a Do práce na kole.

Podobné zázemí pro kola vzniklo už v minulosti v areálu třebíčské střední průmyslové školy stejně jako ve žďárské vyšší odborné a střední průmyslové škole. Příští rok kraj počítá s obdobným projektem v areálu bystřické střední průmyslové školy. „V Bystřici nad Pernštejnem vznikne cyklopřístřešek vhodný také pro elektrokola, která bude možné nabít díky střešní fotovoltaice,“ doplnil hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Nové cyklostezky na Vysočině 

Na podporu cykloturistiky se kraj zaměřuje také v rámci Fondu Vysočiny v programu Cyklodoprava a cykloturistika. „Letos byla například otevřena cyklostezka v Pelhřimově kolem rybníka Stráž, stavbaři také aktuálně dokončili cyklostezku z Pelhřimova směrem na Rynárec. Oficiálně bude otevřena na jaře příštího roku, kdy první cyklisty přivítá také dokončená stezka mezi Svratkou a Herálcem. Milovníci terénní cyklistiky si přijdou na své v Polné, kde letos vznikl pumptrack," popsala již realizované akce mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky škola, vzdělání, kolo, cyklistika, cesta, doprava, stojan, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na kole i do školy. Studenti v Pelhřimově mají nové přístřešky se stojany, vyšly skoro na milion korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.