Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Komfortnější cestování. Městská hromadná doprava v Třebíči rozšíří celokrajskou integrovanou dopravu

Také cestující v Třebíči budou moci od 1. ledna 2024 využívat, kromě městské hromadné dopravy (MHD), také Veřejnou dopravu Vysočiny (VDV). Jak uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast ekonomiky a dopravy Miroslav Houška, touto novinkou se zvýší komfort pro cestující.

„Tato novinka zajistí například i pohodlnější přestupy při kombinaci obou doprav nebo možnost využívat společného tarifu a slev. Společná iniciativa Kraje Vysočina a města Třebíč směřuje k podpoře udržitelnosti a snižování emisí,“ uvedl krajský náměstek Miroslav Houška.

Kraj domlouvá propojení regionální dopravy s jihlavskou MHD. Lidem tak bude stačit jedna jízdenka

Kraj Vysočina domlouvá propojení jím dotovaných regionálních autobusů a vlaků s jihlavskou MHD. Lidem by to podle předpokladu samospráv mělo zjednodušit a zlevnit cestování, vystačit by mohli i při přestupech s jednou jízdenkou. O předpokládané...

Dopravu tak od Nového roku začnou na území města Třebíč zajišťovat také projíždějící krajské linky. Na nich bude platit městský tarif. Řidiči v regionálních autobusech budou při cestě mezi městskými zastávkami uznávat také předplacené jízdní karty třebíčské MHD s vyznačenou časovou platností a doplněním, že se jedná o integrovaný jízdní doklad VDV. „Kartu a odpovídající nálepku bude možné získat na předprodeji MHD Třebíč a bude se týkat půlročního a ročního jízdného. V ceníku MHD bude výraznou barvou vyznačeno, které jízdné je uznáváno ve VDV,“ upřesnila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Jednorázové jízdenky 

Cestující v třebíčské autobusové dopravě budou moci jezdit regionálními modrými autobusy na jízdné tarifu MHD v rámci zóny Třebíč. „To například znamená, že na jízdní doklad MHD mohou jet na zastávku Střítežská u Stop-Shopu modrým autobusem,“ uvedl možnost využití starosta Třebíče Pavel Pacal.

V autobusech VDV budou nově platit i třebíčské jednorázové jízdenky. „Stejně tak i čtyřiadvacetihodinové jízdenky, půlroční a roční předplacené jízdenky, které jsou vystaveny na třebíčských kartách. Uvedené jízdenky budeme uznávat v našich autobusech a vlacích zastavujících na území města Třebíče,“ sdělil Martin Hyský, předseda Výboru pro strategické projekty Zastupitelstva Kraje Vysočina.

Svatošová dodala, že v třebíčské MHD už dnes platí jednotlivé jízdenky VDV vydané do Třebíče, a to po dobu jejich platnosti označené na jízdním dokladu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky doprava, cestování, MHD, VDV, kraj, Třebíč, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komfortnější cestování. Městská hromadná doprava v Třebíči rozšíří celokrajskou integrovanou dopravu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.