Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bezpečnější cestování, plynulejší provoz. Silnici u Jitkova čekají úpravy, přibude zde jízdní pruh a kruháč

Zhruba za dva dva roky, tedy v roce 2025, by mělo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) zahájit stavbu téměř dvoukilometrové přeložky u Jitkova. Krajský úřad Vysočiny vydal územní rozhodnutí pro stavbu směrové a výškové úpravy silnice I/34.

1840 metrů dlouhá přeložka opatřená okružní křižovatkou a ve stoupání jízdním pruhem pro pomalá vozidla zajistí větší bezpečnost i plynulost silničního provozu.

„Hlavním účelem přeložky silnice I/34 je od­stranění nevyhovujících směrových oblouků a také nebezpečné odsazené stykové křižovatky se silnicemi III/3508 a III/34529, propojující Jitkov a Střížov. Také výškové řešení stávající trasy není optimální pro vedení silnice I. třídy. V úseku se na­chází poměrně prudké stoupání k horizontu a poté i prudké klesání k údolí Jitkovského potoka. Díky provedení směrové a výškové úpravy silnice I/34 a také zřízením přídatného pruhu pro pomalá vozidla ve směru na Havlíčkův Brod dojde k výraznému zlep­šení plynulosti silničního provozu," shrnul za ŘSD Jiří Veselý z oddělení komunikace. 

Navrhovaná stavba je plánována v délce 1840 m jako směrově nerozdělená dvoupruhová komunikace. Odsazená styková křižovatka silnic III/3508 a III/34529 bude nahrazena novou čtyřramennou okružní křižo­vatkou. Před ní bude rychlost snížena dopravním značením na 50 km/h maximálně. „Obě silnice III. třídy budou na vjezdu do křižovatky upraveny. Celková délka úpravy je 550 metrů. Zahájení stavby předpokládáme v roce 2025," nastínil Veselý. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky úprava, doprava, silnice, ŘSD, Jitkov, Střížov, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

No jo ,fajn,ale musí tam být další rondel?

Úterý, 21. listopadu 2023, 17:06Odpovědět

Bezpečnější cestování, plynulejší provoz. Silnici u Jitkova čekají úpravy, přibude zde jízdní pruh a kruháč | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.