Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

U Billy má vyrůst parkovací dům pro stovky aut, hotový by mohl být za dva roky

Za supermarketem Billa u Třídy Legionářů by měl v prostranství stávajícího parkoviště vzniknout nový parkovací dům pro až 570 vozidel. Soukromý investor by ho chtěl otevírat zároveň s otevřením Horácké multifunkční arény, tedy koncem roku 2025.

Jihlavští zastupitelé na úterním zasedání odsouhlasili smlouvy o budoucích smlouvách na prodej a směnu potřebných pozemků, aby mohla stavba vzniknout. Investorem parkovacího domu bude společnost ICOM transport.

Vedení města se vyjadřuje optimisticky, parkovací dům by mohl začít fungovat ke konci roku 2025, tedy s očekávaným počátkem provozu Horácké multifunkční arény. „Bude to zpoplatněné stání a lidé si budou muset zvyknout, že pokud chtějí dojet až do centra, tak si za to zaplatí,“ podotkl již dříve jihlavský primátor Petr Ryška

Kapacita parkovišť u nemocnice nedostačuje, překážející vozidla odtáhli. Parkovací dům vyroste nejdříve za pět let

Návštěvníci jihlavská nemocnice se, zejména v ranních a dopoledních hodinách, potýkají s nedostatkem parkovacích kapacit. Situace vygradovala minulý týden, kdy muselo zdravotnické zařízení přistoupit odtahům těch aut, která bránila průjezdu...

Město za účelem výstavby parkovacího domu prodá investorovi pozemky včetně staveb na nich stojících za kupní cenu 2 400 Kč/m2 bez DPH. Pozemky, jejichž části budou předmětem prodeje pro stavbu parkovacího domu, se nachází u supermarketu.

Pozemek, jehož část bude předmětem výkupu do vlastnictví města, se naopak nachází v průmyslové zóně při ul. Heroltická v Jihlavě a nachází se na něm z části komunikace ve vlastnictví statutárního města Jihlavy a navazující travnatá plocha.

A pozemky, jejichž části budou předmětem směny, se nachází u autobusového nádraží v Jihlavě před odborem dopravy Magistrátu města Jihlavy a město jejich směnou získá pozemek, na kterém je obslužná komunikace s parkovacími místy ve vlastnictví statutárního města Jihlavy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlava

Štítky Jihlava, parkovací dům, Billa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Billy má vyrůst parkovací dům pro stovky aut, hotový by mohl být za dva roky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.