Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U Ždírce nad Doubravou bude silnice průjezdná od pondělí. Rekonstrukce vyšla na více než 129 milionů

Hlavní silnice 37 ze Ždírce nad Doubravou ve směru na Pardubice bude volně průjezdná od pondělí 23. října. Auta zatím opravovaný úsek objíždějí přes Hlinsko. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za rekonstrukci 6,4 kilometru vozovky zaplatí 129 milionů korun bez DPH, sdělil Jiří Veselý z oddělení komunikace ŘSD.

Po silnici mezi Ždírcem nad Doubravou a hranicemi Vysočiny s Pardubickým krajem při běžném provozu denně v průměru projíždí 7 tisíc vozidel. Stavbaři tam začali pracovat loni v srpnu. Do zimy opravili dva úseky měřící celkem 1,9 kilometru. Práce na opravách zbývajících 4,5 kilometru hlavního tahu začaly letos v červenci.

Stavbaři vyměnili asfaltové vrstvy vozovky, opravili ulámané krajnice a pročistili silniční příkopy a propustky. Opravovali také most, který silnici 37 převádí přes Dlouhý potok.

U Ždírce nad Doubravou opravuje ŘSD také hlavní silnici 34 ve směru na Havlíčkův Brod. Jde o 7,5 kilometru vozovky k obci Jitkov, objízdná trasa vede okolo Chotěboře. Tuto silnici má ŘSD v plánu uvést do plného provozu začátkem listopadu. Její oprava bude stát 111 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, rekonstrukce, stavby, silnice, ŘSD, I/37, Ždírec nad Doubravou, Havlíčkobrodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Ždírce nad Doubravou bude silnice průjezdná od pondělí. Rekonstrukce vyšla na více než 129 milionů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.