Počasí dnes20 °C, zítra13 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

U Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky kvůli poruše trolejí, bouřka ztížila provoz i jinde

Mezi Havlíčkovým Brodem a Šlapanovem na Havlíčkobrodsku nejezdí vlaky kvůli závadě na trolejovém vedení, která se projevila po bouřce. Správa železnic zajišťuje její opravu. Náhradní autobusová doprava v tomto úseku železniční trati 225 mezi Havlíčkovým Brodem a Veselím nad Lužnicí bude jezdit podle předpokladu Českých drah do nedělních 8:00. Počasí dnes omezilo provoz vlaků i v dalších regionech Česka.

Porucha na trakčním vedení na trati mezi Havlíčkovým Brodem a Šlapanovem se projevila dvě hodiny po poledni. Náhradní autobusy přepravují cestující mezi stanicemi Šlapanov a Havlíčkův Brod v obou směrech.

Větve, které po bouřce spadly do trakčního vedení, zastavily kolem 16:00 také provoz vlaků mezi Lukavicemi na Moravě a Mohelnicí na Šumpersku na trati mezi Českou Třebovou a Olomoucí. Podle informací ČD Správa železnic pracuje na odstranění větví a vlaky vyčkají na obnovení provozu, které bude podle jejich předpokladu kolem 18:00.

Zhruba do stejné doby by měl být podle ČD zastaven provoz také mezi Táborem a Slapy, kde po poledni spadl do tratě strom. Místo vlaků tam do té doby budou jezdit autobusy.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZSČR

Štítky ČR, počasí, železnice, Havlíčkobrodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky kvůli poruše trolejí, bouřka ztížila provoz i jinde | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.