Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Úsek dálnice D1 mezi Velkým Meziříčím a Měřínem ve směru na Brno je zcela průjezdný

Úsek dálnice D1 mezi Velkým Meziříčím a Měřínem na Žďársku je od včerejška ve směru na Brno zcela průjezdný. Skončilo tak omezení kvůli plánované opravě komunikace. Práce na tomto úseku začaly loni v září. V opačném směru na Prahu je provoz stále omezený. ČTK o zprůjezdnění úseku řekla policejní mluvčí z Vysočiny Dana Čírtková. Podle České televize by se dělníci mohli na staveniště vrátit v únoru, pokud jim to počasí dovolí.

Podle Čírtkové ještě stavitelé dokončují opravy svodidel mezi Velkým Meziříčím a Měřínem. Stále tak platí omezení rychlosti, kdy řidiči mohou jet maximálně 80 kilometrů za hodinu.

Oprava dálnice mezi Velkým Meziříčím a Měřínem je součástí projektu rekonstrukce D1 od Mirošovic na 21. kilometru po Kývalku na 182. kilometru.  Stavba, která potrvá několik roků a jejíž náklady budou stát miliardy korun, je rozdělená na 21 úseků. Omezení, kdy je provoz kvůli pracím sveden do méně pruhů, způsobuje dopravní kolony.

Přes zimu by omezení měla zmizet také z opravovaných úseků dálnice mezi Velkou Bíteší a Devíti kříži nebo mezi Jihlavou a Velkým Beranovem, uvedla ČT. Dálnice D1 je podle ní opravena v obou směrech už na více než 40 kilometrech.

Autoři | Foto www.velkemezirici.cz

Štítky dálnice, Velké Meziříčí, Měřín, Dálnice D1, Brno, Česká televize, Praha, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Mirošovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úsek dálnice D1 mezi Velkým Meziříčím a Měřínem ve směru na Brno je zcela průjezdný | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.