Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

ŘSD bude i letos pracovat na jihlavském přivaděči. Co všechno dělníci opravili v roce 2022?

Stavební dělníci z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) v uplynulém roce byli na Vysočině k vidění na 20 místech dálnice D1 a také na silnicích I. třídy. Opravy, v rámci kterých proběhlo v roce 2022 uvedení stavby do provozu jako celku, vyšly na více než 300 milionů korun bez DPH ve smluvních cenách.

ŘSD v roce 2022 pracovalo třeba na osmi mostech, celkem byly opraveny vozovky v celkové délce přes 30 kilometrů. „Mimo mostů a konstrukčních vrstev komunikací byla pozornost věnována také jejich funkčnímu odvodnění, protihlukovým opatřením nebo komplexní opravě Jihlavského tunelu,“ připomněl za ŘSD Martin Buček.

Dobrá zpráva. Jihlavským tunelem se může jezdit už od sobotního večera

Původně dvoudenní dokončovací práce na Jihlavském tunelu nakonec trvaly jediný den. Úderem sobotní 19. hodiny byl zase otevřen všem motoristům.

Za zmínku stojí zprovoznění průtahu Žďárem nad Sázavou na silnici I/37 nebo třeba 11 kilometrů dlouhého úseku mezi Ostrovem nad oslavou a Křižanovem na téže silnici. „Všechny jmenované stavební akce výrazně zasahovaly realizací dopravně inženýrského opatřením do dopravní obslužnosti obyvatel v daném regionu a taktéž do plynulosti provozu,“ dodává Buček.

Práce na některých úsecích budou pokračovat také v letošním roce, například levý jízdní pás jihlavského dálničního přivaděče na silnici I/38, který patří vůbec k dopravně nejvytíženějším úsekům. „To byla současně největší oprava, která byla v roce 2022 na Vysočině zahájena. Pokračovat budeme také v opravě silnice I/37 mezi Ždírcem nad Doubravou a hranicí našeho kraje s tím Pardubickým, kde nám k dokončení celého 6400 metrů dlouhého úseku zbývá opravit zbývajících přibližně 4500 metrů. A samozřejmě na severovýchodním obchvatu Havlíčkova Brodu dokončíme započatou realizaci protihlukových opatření,“ nastínil Martin Buček plány na rok 2023.

Co v roce 2023? 

Z nových akcí připravovaných pro nastávající stavební sezonu lze v současné době uvést připravovanou opravu vozovky severovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu, kterou provede společnost M-Silnice, a.s. za 79 milionů korun Kč bez DPH. „Soutěž na zhotovitele nyní probíhá u opravy silnice I/19 v úseku Ronov-Nové Dvory,“ dodal Buček.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, silnice, dálnice, doprava, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD bude i letos pracovat na jihlavském přivaděči. Co všechno dělníci opravili v roce 2022? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.