Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Od rána se stalo 23 nehod, tři lidé jsou zranění. Řidiči si policii stěžovali na kluzké a zasněžené silnice

, aktualizováno 19. prosince 2022, 14:15

Také dnes je cestování na Vysočině náročné, řidiči musí být maximálně opatrní a svou jízdu přizpůsobím aktuálnímu počasí. Policie od rána do této chvíle eviduje 23 dopravních nehod. Během nich se tři lidé lehce zranili.

Největší počet nehod šetřili policisté na Jihlavsku a Havlíčkobrodsku, kde byly také zejména ráno největší problémy se sjízdností.

„Silnice byly zafoukané, tvořily se závěje a sněhové jazyky. Policisté integrovaného operačního střediska přijali dnes ráno a dopoledne také větší počet oznámení od řidičů, kteří si stěžovali na špatně sjízdné silnice, které byly pokryté sněhem a byly kluzké. O všech událostech jsme informovali k přijetí opatření správce komunikace," informovala novináře dnes po obědě Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí. 

Hlavně ráno se na silnicích nejvíc trápili řidiči kamionů, kteří nemohli vyjet ve stoupání, problémy byly ráno hlášeny třeba na frenkventované silnici I/38, konkrétně mezi Havlíčkovým Brodem a Jihlavou.

„Na kluzkou vozovku si stěžovali řidiči kamionů také u obce Jitkov. Problémy se sjízdností byly na silnici mezi Polnou a Janovicemi, mezi Kněžicemi a Brtnicí, kde se při vzájemném vyhýbání bočně střetl autobus s traktorem s vlekem. Tato nehoda se stala krátce po sedmé hodině ranní a vlek za traktorem rozbil několik bočních oken u autobusu," řekla k jedné z nehod Čírtková.

Ráno po půl sedmé policisté vyjížděli k dopravní nehodě do Polně, kde bouralo osobní auto a vozidlo zimní údržby, incident se obešel bez zranění.

Dopravní nehoda osobního auta a vozidla zimní údržby v Polné, zdroj: Policie ČR 

Bouralo se také na Žďársku, a to před polednem u Sázavy. Tam se střetla dvě osobní auta, incident se obešel bez zranění.

„Z důvodu závějí je aktuálně velmi obtížně průjezdná silnice II/360 mezi obcemi Jimramov a Pohledec," upozornila mluvčí Čírtková. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehody, doprava, sjízdnost, sníh, počasí, policie, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od rána se stalo 23 nehod, tři lidé jsou zranění. Řidiči si policii stěžovali na kluzké a zasněžené silnice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.