Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Dopravu na Vysočině komplikují sněhové jazyky. Od Brodu na Jihlavu stojí řada kamionů

Dopravu na Vysočině dnes ráno komplikuje silný vítr, kvůli kterému se tvoří sněhové jazyky. Řada stojících kamionů blokuje silnici I/38 u Havlíčkova Brodu. Kvůli větru také padá námraza ze stromů, její hromady na silnici mohou také klouzat. Vyplývá to z informací dispečinku krajské správy a údržby silnic a policie.

Řada kamionů stojí podle mluvčí policie Dany Čírtkové v kopci před Květnovem ve směru od Havlíčkova Brodu. Silnice je z Jihlavy na Havlíčkův Brod průjezdná, v opačném směru ale jen velmi omezeně. Silničáři se na místo vracejí, protože se silnice znovu zasypává. Foukat v kraji začalo okolo 2:00. V terénu je podle správce silnic 96 sypačů.

V kraji bude dnes podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu dnes oblačno až zataženo, místy se slabým sněžením. Na západě spíš s mrznoucím deštěm, kvůli kterému se bude tvořit ledovka. Teploty mají být v rozmezí dvou až pěti stupňů pod nulou. Vítr v nárazech zesílí až na 70 kilometrů v hodině.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na Vysočině komplikují sněhové jazyky. Od Brodu na Jihlavu stojí řada kamionů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.