Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ŘSD pokračuje ve výstavbě obchvatu Brodu, řidiči projedou po dalším mostě. Podívejte se, jak vypadá

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) teď uvedlo do provozu další most, který překlenuje budoucí hlavní trasu jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu nedaleko budoucí mimoúrovňové křižovatky Termesivy. Souběžně s mostem byla do provozu uvedena také přeložka silnice III. třídy a chodník podél ní.

Konkrétně jde o most převádějící silnici III/03810 ve směru od Havlíčkova Brodu na Herlify a dále na Přibyslav.

To však není jediná úleva pro řidiče. Od 31. října projedou už i po novém mostě na silnici III/03811, který je součástí druhé mimoúrovňové křižovatky Skalka, u níž také obchvat překlenuje. „V závěru listopadu máme ještě v plánu uvést do provozu přeložku místní komunikace " U Nové silnice" ve směru na Novotnův Dvůr," dodal v tiskové zprávě za ŘSD Martin Buček. 

Výstavba jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu patří bezesporu k největší investiční akci Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) na Vysočině. Zhotovitel, kterým je konsorcium firem, Strabag-M-Silnice-Porr, se stavbu zavázal zhotovit dle projektové dokumentace za 1,598 miliardy korun bez DPH. Podle dříve zveřejněných informací by jihovýchodní obchvat Havlíčkova Brodu řidiči mohli poprvé otestovat na konci roku 2023.

Oba zprovozněné mosty a obě přeložky silnic III. tříd, na nichž mosty leží, výrazně obnoví dopravní obslužnost osad a obcí jihovýchodně od Havlíčkova Brodu, která byla v průběhu tohoto roku výrazněji omezena v návaznosti na postupu výstavby obchvatu. „Rádi bychom touto cestou všem občanům a řidičům poděkovali za trpělivost, a to nejen z důvodu dopravních omezení," vzkázal veřejnosti Martin Buček. 

Úleva od tranzitní dopravy

Nová část silnice s mosty bude měřit 4,1 kilometru. Propojí výpadovku I/34 na Žďár nad Sázavou a Pardubice se silnicí I/38 směřující na Jihlavu. Centru města s 22 800 obyvateli by měla ulevit od části tranzitní dopravy. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR, ČTK

Štítky obchvat, jihovýchodní, most, doprava, provoz, ŘSD, Havlíčkův Brod, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, Martin Buček, Přibyslav, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD pokračuje ve výstavbě obchvatu Brodu, řidiči projedou po dalším mostě. Podívejte se, jak vypadá | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.