Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Místo kostek hladký asfalt. Ulice Pod Příkopem po osmi měsících opět slouží motoristům

Po osmi měsících mohou motoristé opět plně využívat ulici Pod Příkopem. Šlo zejména o náhradu původního dlážděného povrchu vozovky za asfalt, zapracovalo se též na chodnících a osvětlení. Cena za práce je zatím necelých 10 milionů korun.

Spojku mezi Fibichovou ulicí a kruhovým objezdem v ústí ulic Telečská, Svatopluka Čecha a U Dvora nebylo možné využívat od března tohoto roku. „Předmětem plnění byly stavební práce spočívající v provedení rekonstrukce stávajících zpevněných povrchů na ulici Pod Příkopem, především náhrada stávajícího dlážděného povrchu vozovky za asfaltový povrch, dále pak nahrazení původní dlažby chodníků za novou betonovou dlažbu,“ popsal Radovan Daněk, tiskový mluvčí jihlavského magistrátu.

Součástí oprav bylo i řešení veřejného osvětlení a nasvětlení přechodu pro chodce. Dále dělníci prováděli rekonstrukce vodovodních rozvodných řadů v zájmovém území a jejich napojení na stávající vodovodní síť. Nezapomněli ani na přepojení stávajících vodovodních přípojek.

Termín dokončení prací byl původně šest měsíců. „Prodloužení provádění prací bylo způsobeno navazujícími, avšak samostatnými stavbami, a to rekonstrukcí plynovodu v ulici a pokládkou nového vedení T-Mobile, kdy po dobu realizace těchto navazujících staveb byly stavební práce na stavbě rekonstrukce ulice pozastaveny, tudíž neběžela ona šestiměsíční lhůta pro provedení prací,“ vysvětlil Daněk redakční dotaz.

Cena za rekonstrukci ulice Pod Příkopem ještě není konečná, jelikož ještě probíhá vypořádání doměrků stavby. Aktuálně se pohybujeme na hodnotě 9,7 mil. Kč vč. DPH.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky rekonstrukce, oprava, Pod Příkopem, Jihlava, Svatopluk Čech, T-Mobile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo kostek hladký asfalt. Ulice Pod Příkopem po osmi měsících opět slouží motoristům | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.