Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Na průtahu Stříbrných Hor počítejte se semafory. Oprava sesunutého svahu vyjde skoro na pět milionů korun

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) ke konci týdne zahájilo opravu sesuvu svahu na silnici I/19 při pravém jízdním pruhu ve směru na Žďár nad Sázavou na průtahu obcí Stříbrné Hory. Práce budou probíhat za provozu, řidiči musí počítat se semafory.

Opravu za 4,69 milionů korun bez DPH provede společnost Swietelsky stavební, s.r.o., která ze tří uchazečů o zakázku předložila nejvýhodnější ekonomickou nabídku.

„Předmět stavby spočívá v zajištění násypového tělesa silnice I/19 v prudké levotočivé zatáčce, kde je na vnější straně komunikace v násypu výšky cca 2,5 metru a jehož svah má tendenci ujíždět na soukromý pozemek pod komunikací. Stavba tak zahrnuje výstavbu nové souvislé opěrné zdi délky necelých 25 metrů, která nestabilní násypový svah silnice zabezpečí. V koruně bude zeď opatřena železobetonovým prahem a zábradelním svodidlem se svislou výplní s úrovní zadržení H2," přidává Martin Buček z ŘSD technické informace s tím, zmiňovaná zeď bude založena celkem na více než třech desítkách vrtaných pilotách průměru 0,6 metru a délky 6 metrů.

Řidiči, kteří budou daným úsekem projíždět, musí počítat s tím, že práce budou probíhat za běžného provozu, dopravu budou řídit semafory. S tímto omezením na silnici I/19 musí řidiči počítat do druhé poloviny letošního listopadu. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, doprava, svah, I/19, průtah, Stříbrné Hory, silnice, Srebrna Góra, Ředitelství silnic a dálnic, Žďár nad Sázavou, Martin Buček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na průtahu Stříbrných Hor počítejte se semafory. Oprava sesunutého svahu vyjde skoro na pět milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.