Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Konec uzavírky. Řidiči už projedou po průtahu v Jaroměřicích, město dodělá osvětlení a chodník k pumpě

Dnes skončila úplná uzavírka průtahu městem Jaroměřice nad Rokytnou. Uzavírka, která na silnici II/152 od benzinové pumpy po křižovatku se silnicí II/360 před městským úřadem měřila 840 metrů. Město teď ještě bude pokračovat s dalšími doplňujícími pracemi.

Například na vlastním veřejném osvětlení a na chodníku, který usnadní chodcům přístup k benzinové pumpě a pohyb v okolí křižovatky s ulicí Kaunicova. „Práce budou probíhat pouze na jednotlivá pracovní místa, aby byl co nejméně omezován provoz na silnici," sdělila novinářům Eva Neuwirthová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Stavební práce na dvouletém projektu, který realizuje Kraj Vysočina ve spolupráci s městem Jaroměřice nad Rokytnou, začaly na začátku června letošního roku a v příští stavební sezoně se přesunou na zbývající úsek silnice II/152 směrem na Hrotovice, a to včetně mostu přes Štěpánovický potok v ulici K Ráji.

Součástí letošních prací bylo vyřešit komplikované odvodnění i opravu kanalizace v ulici Dobrovského. „Modernizovaný úsek je nyní sjednocený na šířkové uspořádání S7,5. Náklady na první etapu dosáhly 13,5 milionu korun, druhá etapa v délce přibližně 700 metrů bude stát 30 milionů korun. Náklady hradí ze svého rozpočtu Kraj Vysočina. Náklady na vybudování chodníků, veřejného osvětlení i zastávkové pruhy na ulici Dobrovského hradí město Jaroměřice nad Rokytnou," vyčíslila závěrem mluvčí hejtmanství. 

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky doprava, průtah, otevření, úsek, oprava, II/152, Jaroměřice nad Rokytnou, silnice, chodník, Kraj Vysočina, Hrotovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konec uzavírky. Řidiči už projedou po průtahu v Jaroměřicích, město dodělá osvětlení a chodník k pumpě | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.