Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ŘSD v polovině října uvede do provozu část opravovaného přivaděče na I/38

Stavební dělníci aktuálně pracují hned na devíti silnicích I. tříd. V sobotu 24. září Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uvedlo do provozu most na silnici I/34. Další stavby dokončí během nadcházejících týdnů. V polovině října bude uvedený do provozu pravý jízdní pás přivaděče na silnici I/38.

„V sobotu 24. září jsme uvedli do provozu most s evidenšním číslem 34-045a na silnici I/34 a v následujících týdnech budeme uvádět do provozu další stavby. V první polovině října se to bude týkat oprav na silnici I/34 Humpolec průtah a mostu s evidenčním číslem 34-044 u Havlíčkova Brodu. K 15. říjnu počítáme s tím, že do provozu uvedeme pravý jízdní pás silnice I/38 mezi dálnicí D1 a Jihlavou. Levý jízdní pás opravíme v následující stavební sezoně," vyjmenoval v tiskové zprávě za ŘSD Martin Buček. 

Most na silnici I/34, který je od soboty opět průjezdný 
Dálniční přivaděč u Jihlavy je nejvytíženějším úsekem silnic první třídy na Vysočině, podle posledního sčítání dopravy po něm za 24 hodin projede 27 500 vozidel. Opravy, které se týkají i navazujících komunikací, tam začaly letos zjara. 

Opravovaný dálniční přivaděč u Jihlavy by měl být průjezdný v obou jízdních pásech od poloviny října. Doprava na zmíněném úseku na silnici I/38 - na přivaděči - je teď v obou směrech svedená do jednoho pásu, rychlost aut je tady snížená na 60 kilometrů v hodině. Opravy 5,6 kilometru silničního tahu 38 mezi Jihlavou a nájezdem na dálnici D1 v Pávově budou pokračovat v příštím roce. 

Ještě během letošního podzimu by mělo ŘSD zahájit další dvě opravy. „Dnes předáváme zhotoviteli stavbu "I/34 SVO obchvat Havlíčkova Brodu-PHS", aby v následujících dne mohl zahájit práce na opravě a výstavbě nových protihlukových stěn podél této komunikace. Další stavbou, kterou plánujeme zahájit v prvním říjnovém týdnu, je sanace svahu na průtahu Stříbrnými Horami na silnici I/19, kde je třeba řešit opěrnou zeď. Opravu vozovky SV obchvatu H. Brodu, tedy 2,7 km dlouhý úsek silnice I/34, nakonec zahájíme v roce 2023," dodal Martin Buček k dalším plánům. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, oprava, stavba, rekonstrukce, ŘSD, Vysočina, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Jihlava, Martin Buček, Dálnice D1, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD v polovině října uvede do provozu část opravovaného přivaděče na I/38 | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.