Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Jihlavě se začalo pracovat na nové cyklostezce. Bude mít mlatový a asfaltový povrch

Cyklisté v krajské Jihlavě se dočkají nové cyklostezky, tu pracovníci speciálizované firmy již začali budovat. Konkrétně povede od kaštanové aleje po ulici Telečskou.

„Stezka povede od odbočky z hlavní silnice vedoucí na Pelhřimov – v blízkosti Gurmandie, po podjezd pod silnicí na Havlíčkův Brod, podél zahrádek v ulici U Hřbitova, přes ulici Telečskou a napojí se na stávající cyklostezku Na Skalce,“ popsal trasu radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Vybudování nové cyklostezky je vyčísleno na 8,3 milionů korun bez DPH. Podle zhotovitele by měla být stavba hotová do konce letošního roku.

Stezka, jejíž výstavba byla již zahájena, bude měřit zhruba 793 metrů, přičemž první část úseku bude mít mlatový povrch a od podjezdu pod silnicí vedoucí na Havlíčkův Brod až po Skalku asfaltový.

Kde už je hotovo? 

Aktuálně se v Jihlavě pracuje také na cyklostezce od ulice Mlýnská po ulici Helenínská (okolo společnosti Plastikov). „Dokončena už byla cyklostezka U Koželuhů, kde se pouze čeká na konečné předání díla od zhotovitele," dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Zajištění nestabilního břehu 

Cyklostezka mezi ulicemi Mlýnská a Helenínská by podle smlouvy s dodavatelem měla být hotová do konce května 2023, vše ale nasvědčuje tomu, že by to mohlo být už do konce tohoto roku. 

Stavba cyklostezky v Jihlavě se prodraží o deset milionů, bylo nutné zpevnit břeh u Plastikovu

V Jihlavě se letos zahájená stavba 900 metrů cyklostezky podél řeky prodraží asi o třetinu. Podle radnice to je způsobené tím, že je potřeba zajistit nestabilní břeh a sanovat bahnité podloží. Původní cena stavby byla podle věstníku veřejných...

Na stavbu cyklostezky podél řeky Jihlavy, kterou má starosti firma Skanska, dostalo město 33 milionů korun z evropského dotačního programu IROP. Náklady stavby podle náměstka primátorky Petra Ryšky stouply asi o sedm milionů korun proto, že se začal hroutit břeh řeky u firmy Plastikov.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Město Jihlava

Štítky cyklo, cyklostezka, kolo, stavba, doprava, Jihlava, Jaroslav Vymazal, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Skalka (Český les), Petr Ryška, Skanska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se začalo pracovat na nové cyklostezce. Bude mít mlatový a asfaltový povrch | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.