Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

ŘSD zahájilo další dvě opravy, počítejme s kolonami. Podívejte se, jak to na stavbách teď vypadá

Řidičům na Vysočině v tomto týdnu přibyla další dvě dopravní omezení. Konkrétně byly zahájeny opravy na silnicích I/38 a I/34. Stavební dělníci jsou nově k vidění na úseku Svojkovice - Želetava a také na průtahu Humpolcem.

Jeden z úseků na silnici I/38 čeká oprava. Provoz budou řídit semafory

Více než 20 milionů korun bude stát oprava vozovky na silnici I/38 přibližně mezi odbočkou silnice III/4073 na obec Svojkovice a obcí Želetava. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) nyní vybralo zhotovitele.

Hned v pondělí ráno zahájilo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) frézování na silnici I/38, a to první části téměř tři kilometry dlouhého úseku od odbočky na Svojkovice po Želetavu. „Pracuje se v pravém jízdním pruhu ve směru staničení, tj. ve směru na Znojmo se začátkem za odbočkou na Svojkovice. Aktuálně oprava probíhá v přibližně kilometr dlouhém úseku, kde je provoz veden kyvadlově průjezdným jízdním pruhem vlevo s omezením maximální dovolené rychlosti. V tomto úseku je pánovaná výměna obrusné a ložné konstrukční vrstvy vozovky, přičemž odborná kontrola odfrézovaného povrchu upřesní další postup opravy," popisuje Martin Buček z ŘSD. Pravá i levá polovina úseku by měla být opravena v závěru prvního srpnového týdne, poté má ŘSD plán přejít na další úsek. 

Zahájení oprav na I/34 a I/38

Čtvrtek, 14. července 2022, 20:00

Zahájení oprav na I/34 a I/38
Zahájení oprav na I/34 a I/38

Rovněž na průtahu Humpolcem na silnici I/34 byla oprava zahájena vyfrézováním stávajících konstrukčních vrstev vozovky. Práce na 1351 metrů dlouhém úseku budou probíhat po polovinách vozovky v šesti etapách. Jak uvedl Buček, ta první probíhá v pravém jízdním pruhu ve směru staničení na Havlíčkův Brod. Celkem se v rámci této etapy opravuje 400 metrů mezi okružní křižovatkou se silnicí II/129 včetně její pravé poloviny, a křižovatkou s ulicí Hálkovou, která již není omezena. „Mimo výměny krytu vozovky je součástí této etapy i sanace opěrné zdi u okružní křižovatky, oprava jejího dláždění a přespárování. Uvedení obou opravených polovin tohoto 400 metrů dlouhého úseku do provozu v režimu předčasného užívání stavby (I.+II. etapa) předpokládáme v polovině srpna, kdy přejdeme na další 450 metrů dlouhý úsek," doplnil Martin Buček.

V pondělí začne v Humpolci oprava průtahu za asi 21 milionů korun. Hotovo bude na podzim

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne v pondělí 11. července opravovat silnici 34 v Humpolci na Pelhřimovsku. Do úseku dlouhého asi 1350 metrů investuje takřka 21 milionů korun (bez DPH). Pracovat se bude za provozu. Hotovo má být začátkem...

V tomto úseku, kde se aktuálně pracuje, jezdí řidiči kyvadlově jízdním pruhem k dálnici D1. Při průjezdu Humpolcem po silnici I/34 je tak třeba počítat s kolonami. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky ŘSD, oprava, rekonstrukce, doprava, I/34, I/38, Vysočina, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, Humpolec, Svojkovice, Želetava, Martin Buček, Kraj Vysočina, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD zahájilo další dvě opravy, počítejme s kolonami. Podívejte se, jak to na stavbách teď vypadá | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.