Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Oprava dvou mostů ve Vílanci začala. Část prací se obejde bez omezení, pak přibudou semafory

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) již předalo zhotoviteli staveniště „akce I/38 Vílanec mosty", která bude stát více než 18 milionů korun. Společnost Firesta - Fišer, rekonstrukce, stavby, a.s., provede celkovou opravdu u dvou mostů, které mají evidenční čísla 38-077 a 38-078.

Oba mosty se budou opravovat souběžně, v rámci jedné stavební akce. 

Do Žďáru se po pauze vrátí stavební dělníci, na místě budou semafory. Řidiči úsek zkusí v říjnu

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) bude od 2. května pokračovat v opravě silnice I/37 na průtahu Žďárem nad Sázavou. Práce budou probíhat za provozu, a řidiče tak čekají semafory.

„Most s evidenčním číslem 38-077 přes místní potok bude přestavěn na propustek. Provede se demolice příslušenství a horní části poprsních zdí. Z koryta se odstraní nánosy bahna a pod samotnou klenbu se umístí ocelová trouba. Prostor mezi troubou a kamennou klenbou se zaplní betonem. Vpravo bude svislé betonové čelo a vlevo šikmý zpevněný svah kamenem do betonu. V místě odstraněných říms se provede krajnice s dosypáním svahu," popsal v tiskové zprávě Martin Buček z ŘSD. 

Druhý zmíněný most bude kompletně zdemolován a nahrazen přesypaným železobetonovým rámem se zavěšenými křídly. Koryto pod mostem bude zpevněno kamenem do betonu. Římsy budou osazeny ocelovým zábradelním svodidlem. „Výstavba nového mostu bude probíhat za úplné uzavírky silnice I/38 a provoz bude sveden na provizorní objízdnou komunikaci vlevo od mostu. Doprava v prostoru obou mostů bude řízena kyvadlově světelnou signalizací," upozornil Buček. 

Žaloba místního zemědělce. ŘSD přišlo o povolení na rozestavěný obchvat Brodu, stavba se asi protáhne

Řidiči si na nový obchvat Havlíčkova Brodu, jehož výstavba je nyní zhruba v polovině, zřejmě budou muset počkat trochu déle, než bylo původně avizováno. Ke zdržení stavby by mohlo dojít v důsledku rozhodnutí brněnského krajského soudu, který pro...

Aktuálně, podle Bučka přibližně do poloviny května 2022, bude třeba provést zatrubnění toku potoka Jihlávka u mostu 38-078 a postavit provizorní komunikaci. Určitě dobrou zprávou pro řidiče je to, že tato etapa bude probíhat bez zásadního omezení na silnici I/38. „Teprve po dokončení provizorní komunikace a jejím uvedení do provozu bude přistoupeno k uzavírce silnice I/38, k demolici stávajícího mostu a kyvadlově řízenému provozu po zřízeném silničním provizoriu," dodává Buček. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic

Štítky oprava, most, Vílanec, I/38, rekonstrukce, ŘSD, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, Martin Buček, beton

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava dvou mostů ve Vílanci začala. Část prací se obejde bez omezení, pak přibudou semafory | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.