Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Do Žďáru se po pauze vrátí stavební dělníci, na místě budou semafory. Řidiči úsek zkusí v říjnu

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) bude od 2. května pokračovat v opravě silnice I/37 na průtahu Žďárem nad Sázavou. Práce budou probíhat za provozu, a řidiče tak čekají semafory.

„Dokončíme posledních 363 metrů před barokním mostem směrem z centra města, a navážeme tak na poslední dokončený úsek z loňského roku v ulici Bezručově. Stejně jako v roce 2021, se bude v tomto úseku pracovat za provozu. Ten bude veden kyvadlově průjezdným jízdním pruhem a bude řízen světelnou signalizací. Pokud oprava půjde bez vážnějších komplikací, tak předpokládáme, že do konce května bude tato část uvedena do provozu," zmínil v tiskové zprávě Martin Buček z ŘSD. 

Stavební dělníci se poté přesunou za most, kde na přelomu května a června odstartuje oprava na 347 metrů dlouhém úseku komunikace. Zde bude třeba provést rozsáhlé sanace konstrukce vozovky při obou krajnicích. „S ohledem na předpokládaný nutný rozsah prací se zde bude pracovat ještě v 2. polovině srpna tohoto roku," přibližuje dále Buček a doplňuje, že ŘSD i v této stavební sezoně provede v doposud neopravených úsecích o celkové dálce přibližně 1277 metrů obnovu krytu vozovky s lokální sanací konstrukčních vrstev vozovky včetně výměny podloží tam, kde je to provedenou diagnostikou předpokládané nebo v místech, kde to bude po prohlídce ofrézovaného povrchu nutné.

Ve zmíněném úseku ŘSD vybuduje nové krajnice, případně provede sanaci, vymění silniční obrubníky a vylepší odvodnění. K tomu bude obnovené vodorovné dopravní značení. 

Řidiči by se po opraveném úseku o délce 1277 metrů mohli poprvé projet v druhé polovině letošního října. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic

Štítky I/37, průtah, ŘSD, Žďár nad Sázavou, oprava, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Buček, environmentální remediace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Žďáru se po pauze vrátí stavební dělníci, na místě budou semafory. Řidiči úsek zkusí v říjnu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.