Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vyslyšené přání cestujících. Některé linky jihlavské MHD pojedou od dubna o víkendech jinak

Lidé, kteří v Jihlavě využívají MHD, si přáli v některých částech města zlepšit víkendová spojení. Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) jejich přání vyslyšel, a o víkendech tak pojede nové přímé spojení na Skalku nebo bude přímo propojena obchodní a relaxační zóna na ulici Romana Havelky se sídlištěm na Slunci.

Výše popsané změny nastanou od soboty 2. dubna. Ve všední dny zatím k žádným změnám nedojde.

„Trolejbusová linka E bude nově jezdit o víkendech třikrát za dvě hodiny, tedy v intervalu 40 minut a většina spojů nově zajede až na konečnou zastávku Dopravní podnik, čímž se vytvoří přímá vazba Sídliště na Slunci s obchodní a sportovně relaxační zónou podél ulice Romana Havelky a lokality Starých Hor," popisuje Radovan Daněk, mluvčí města Jihlavy, které je jediným akcionářem DPMJ. 

Spoje autobusové linky 3 budou nově o víkendech vedeny přes Seifertovu ulici a zastaví na zastávce Ke Skalce, v této lokalitě se tak o víkendu zlepší dostupnost MHD jak ve směru na Horní Kosov, tak hlavně ve směru na Bedřichov.

Nová trasa u D a F 

Drobné změny se dotknou také trolejbusových linek D a F. Linka D bude o víkendech zkrácena a pojede nově v trase Poliklinika – Dopravní podnik v základním intervalu jedenkrát za hodinu. Ve stejném intervalu pojede také v opačném směru linka F. „To ale neovlivní spojení v trase Masarykovo náměstí – Dopravní podnik a zpět. V sobotu a v neděli bude interval na této trase deset minut, protože po většinu dne pojede šest spojů za hodinu v pravidelném intervalu,“ uvedl předseda představenstva DPMJ Radim Rovner s tím, že pro obsluhu hlavního nádraží ČD budou o víkendu sloužit páteřní trolejbusové linky A a B. „Déčkem a Efkem v sobotu a v neděli v trase Poliklinika – Hlavní nádraží ČD a zpět jezdilo jen kolem stovky lidí za celý den, proto jsme málo využívanou část linky zrušili. Ve všední dny ale k žádným změnám nedojde,“ doplnil Rovner.

Platba kartou nebo mobilem 

Toto však nejsou jediné změny, kterými jihlavská MHD projde. V dubnu zavede jihlavský dopravní podnik placení jízdného bankovní kartou, mobilem či chytrými hodinkami u řidiče a během následujících tří týdnů také dobíjení a správu jihlavské karty přes internet na webových stránkách DPMJ. 

Lidé cestující jihlavskou MHD za jízdu budou moci platit kartou či mobilem. V ulicích se objeví nové dobíjecí kiosky

Dopravní podnik města Jihlavy v posledních dnech (DPMJ) testuje novinku, která již brzy začne fungovat v jihlavských trolejbusech a autobusech. Je jí placení jízdného v MHD platební kartou.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky spoje, víkend, MHD, trolejbus, autobus, doprava, DPMJ, Jihlava, městská hromadná doprava, Roman Havelka, Slunce, Dopravní podnik města Jihlavy, dopravní společnost, Stará hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyslyšené přání cestujících. Některé linky jihlavské MHD pojedou od dubna o víkendech jinak | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.