Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Ulice Vrchlického a Tolstého se dočkají nové vozovky, vylepší se zde i zastávky MHD

Část ulic Vrchlického a Tolstého čeká na jaře rekonstrukce. Silnice dostanou na problematických místech nový asfalt, v plánu jsou i vylepšené bezbariérové zastávky pro městskou hromadnou dopravu.

Nový asfaltový povrch, opravené chodníky a bezbariérové zastávky městské hromadné dopravy. To vše je v plánu v části ulice Vrchlického, kterou se lidé dostávají například k jihlavské nemocnici. Opravy se budou týkat úseku od ulic 17. listopadu po ulici Zborovskou.

„Necháme tam kompletně vyměnit povrch vozovky a součástí oprav bude i rekonstrukce chodníku na straně u ulice Na Hliništi,“ uvedl radní pro dopravu Jaroslav Vymazal.

Na své si přijdou také cestující MHD. Dělníci předělají zastávky Na Hliništi, a to v obou směrech a také zastávku na nároží směrem k ulici 17. listopadu. Všechny budou bezbariérové.

Opravy jsou naplánovány také v ulici Tolstého, od ulice Tyršova po Třídu Legionářů. „I tam dostane silnice nový asfaltový povrch. Spolu s ním necháme opravit i chodník podél zahrady staré nemocnice a úpravou projdou i pruhy v zastávce MHD Tolstého,“ doplnil vedoucí odboru dopravy Lubomír Dohnal

Rekonstrukce obou ulic včetně zastávek je v plánu na květen a červen a trvat by měla asi šest týdnů. V obou případech vyjde oprava na zhruba 4 miliony korun.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlava

Štítky Jihlava, rekonstrukce, zastávky, vozovka, Tolstého, Vrchlického, městská hromadná doprava, chodník, Lékárenský komplex Jihlava, Jaroslav Vymazal, Lubomír Dohnal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Vrchlického a Tolstého se dočkají nové vozovky, vylepší se zde i zastávky MHD | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.